През 12-те месеца, приключващи през април 2021 г., в Съединените

...
През 12-те месеца, приключващи през април 2021 г., в Съединените
Коментари Харесай

САЩ: Над 100 000 жертви на свръхдоза за една година

През 12-те месеца, приключващи през април 2021 година, в Съединените щати от свръхдоза опиати са умряли над 100 000 души, което съставлява скок от 28,5% по отношение на миналата година, сочат данни.

" Докато продължаваме да вършим стъпки за побеждаване на пандемията, не можем да пренебрегнем тази зараза от загуби, която визира фамилии и общности в цялата страна ", съобщи президентът Джо Байдън в изказване.
Американци се самоубиват със свръхдоза поради смяната на живота в пандемията
Пандемията от ковид подхранва повишаването на смъртните случаи от предозиране с опиати в Съединените щати, оповестиха публични...

Като цяло на опиатите се дължат 75 673 от 100 306 смъртни случая, като главните виновници са синтетични опиоиди, най-вече фентанил. Ковид-19 е умъртвил към 508 000 души за същия интервал от време, съгласно данни на „ Our World in Data “.

Увеличават се като метамфетамин, както и от естествени и полусинтетични опиоиди, като да вземем за пример болкоуспокояващи, отпускани с рецепта, и кокаин.

Експертите настояват, че хората с разстройства, свързани с използването на наркотични субстанции, са били изключително наранени от разстройствата в всекидневието, провокирани от пандемията.

В същото време Американската администрация за битка с опиатите предизвести американците за хапчета с рецепта, които се оферират онлайн и са направени по този начин, че да наподобяват като същински Oxycontin, Vicodin, Xanax или Adderall, само че са примесени със смъртоносни дози фентанил и метамфетамин.
Нова смъртоносна дрога в България, предлага се като чай
Нова смъртоносна дрога-мутант залива българския пазар, осведоми " Труд ". Наркотикът се предлага като соли за вана, ароматизатори, а най...

" Моята администрация се ангажира да направи всичко допустимо, с цел да се оправи с пристрастяването и да постави завършек на добави Байдън в изказването си. " Чрез Американския избавителен проект предоставихме близо 4 милиарда $ за подсилване и разширение на услугите за разстройства, свързани с използването на субстанции, и за психологичното здраве. "

През 2019 година, последната година, за която са налични национални данни, сърдечните болести са били водещата причина за гибел с към 660 000 смъртни случая, следвани от раковите болести с към 600 000 смъртни случая и инцидентните пострадвания със 175 000 смъртни случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР