Превзети са още две села на фронта в Донбас, Киев

...
Превзети са още две села на фронта в Донбас, Киев
Коментари Харесай

Руските войски напреднаха с още 5 км на фронта след Авдеевка, унищожиха първия танк Ейбрамс

Превзети са още две села на фронта в Донбас, Киев удостовери, че частите ѝ са изоставили укрепените села Степове и Северне
На фронта в Донбас съветските войски са напреднали с към 5 километра за последните 10 дни, откогато превзеха украинския град Авдеевка. Уукраински боен представител удостовери за евакуиране на украинците от укрепените села Степове и Северне, ситуирани северозападно и западно от Авдеевка, съобщи Ройтерс. Руското военно министерство се похвали още, войските му за първи път са унищожили танк американски танк " Ейбрамс ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Руският пробив край Авдеевка
Руското министерство на защитата през днешния ден съобщи, че руските сили са напреднали още в Източна Украйна и са открили надзор над село Северне близо край град Авдеевка, който бе високомерен по-рано този месец.

В изказване на съветското министерство на защитата се споделя, че силите му са завладяли село Северне край Авдеевка, открили са по-благоприятни за тях фронтови линии и позиции и са нанесли удари по места, на които са били съсредоточени украински военни и съоръжение покрай три други селища.



Превземането на Авдеевка след траяли месеци сражения бе най-значимата облага за Русия от завладяването на Бахмут през предишния май, показва организацията.

Министерството на защитата сподели още, че съветските сили са унищожили доставен от Съединени американски щати танк " ". Назначени от Москва чиновници в Украйна оповестиха за този случай през вчерашния ден и споделиха, че това се случва за първи път, откогато Вашингтон стартира да доставя танкове " Ейбрамс " в Украйна предишния септември.

" От самото начало нашите бойци споделиха, че тези танкове ще горят тъкмо както другите ", цитира организация РИА Новости представителя на Кремъл Дмитрий Песков. Той има поради по-стари случаи, в които Русия твърди, че е унищожила западни оръжия в Украйна.



След като през 2022 година Украйна реализира обилни триумфи и отблъсна съветската войска, наскоро тя претърпя неуспехи на бойното поле в източната част на страната и нейните генерали се оплакват от дефицит на оръжия и муниции, разяснява Ройтерс. Русия управлява малко по-малко от една пета от интернационално приетата украинска територия.

Украинските въоръжени сили през вчерашния ден потвърдиха, че са се изтеглили и от село Ласточкине покрай Авдеевка и обявиха, че това ще им помогне да спрат напредъка на съветските сили в западна посока.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР