Превземането на Запорожката АЕЦ от руските военни носи рискове -

...
Превземането на Запорожката АЕЦ от руските военни носи рискове -
Коментари Харесай

Трайков: Ситуацията със Запорожката АЕЦ носи рискове

Превземането на Запорожката АЕЦ от съветските военни носи опасности - такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR някогашният енергиен министър Трайчо Трайков.

" Когато има война към атомна електроцентрала, има всевъзможни опасности и те са многочислени. В момента не се прави нормалният надзор и мониторинг върху работата на централата. Съществуват опасности с електрозахранването. " - разяснява Трайков в предаването " Денят ON AIR ".

Неговото мнение е, че макар че войната не е при нас, ние в някакво отношение живеем в конюнктура на война .

" Държавата би трябвало да е малко по-отговорна и по-силна ", добави той.

По думите му, цените на всевъзможни артикули порастват и с нарушени вериги на доставки, постоянно може да се повярва, че цената на нещо фрапантно се подвига.

" Два типа държавни институции имат работа да проверяват случилото се оня ден. Това са службите за сигурност и Комисия за защита на конкуренцията , тъй като в Комисия за защита на конкуренцията има насъбрана задоволително информация за проучване на ценообразуването. " - уточни някогашният енергиен министър.

" Засега доста деликатно и санкциониращите страни, и глобената Русия са си поставили петрола и газа, като че ли отвън глобите ", установи той.

Трайков разяснява, че без газ, във връзка с енергетиката, може да се оправим , само че с цената на някои неудобства.

" Например с това, че топлофикациите ще би трябвало да пламтя мазут, който замърсява въздуха. За електричеството от газ ние ще разчитаме. Газът като суровина е невероятно да бъде заместен и това ще удари доста мощно заводите от промишлеността, които употребяват газ. ", добави събеседникът.
 Новите наказания на Англия ще ударят съветския енергиен бранш
Новите наказания на Англия ще ударят съветския енергиен бранш

Трябва да се фокусираме върху петролния и газовия бранш, както и по какъв начин да понижим енергийната си взаимозависимост от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР