Превръщането на Турция в център за разпределение на природен газ

...
Превръщането на Турция в център за разпределение на природен газ
Коментари Харесай

Анкара: Превръщането на Турция в газов хъб би било огромна стратегическа придобивка

Превръщането на Турция в център за систематизиране на природен газ би било голяма стратегическа облага за страната, съобщи представителят на турското президентство пред телевизия А Хабер, разяснявайки концепцията на съветския водач Владимир Путин Турция да стане газов хъб за транспорт на синьо гориво към Европа.

" Турция към този момент се е трансформирала в доста сериозен разпределителен център със своите вложения. Инфраструктурата е подготвена. Ако Европа търси нещо друго от съветски газ, едно от местата, където да отиде е TANAP (газопровод през Турция, по който се придвижва газ от Азербайджан, бел.ред.). Ако потенциалът на TANAP бъде повишен, той ще стане доста значим за Европа ", съобщи Ибрахим Калън.

По думите му Турция може да бъде употребена и за транспорт на природен газ от Средиземно море, а по този начин също и за доставки на полутечен газ.

" Това ще бъде голяма стратегическа облага за Турция. Ако продължим да намираме личен газ, ще попаднем в напълно друга лига в региона на енергетиката ", сподели още той, имайки поради откритите до момента залежи на синьо гориво в Черно море.

Говорителят загатна и съветските изказвания за осъществен опит за бойкот против газопровода " Турски поток ", отбелязвайки, че съгласно руснаците саботажът е бил осъществен от Украйна.

" (Руснаците) настояват, че са задържали 4-5 украинци на един от изходите на " Турски поток " от Русия. Те ускориха ограниченията. Казват, че това е дело на Украйна. Надявам се, че сходен бойкот няма да се осъществя ", сподели още Ибрахим Калън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР