Превръщането на Приморска Добруджа в самозелесяваща се гора и бурна

...
Превръщането на Приморска Добруджа в самозелесяваща се гора и бурна
Коментари Харесай

И БСП се изказа за забраните в Приморска Добруджа, заподозря проучване за шистов газ

" Превръщането на Приморска Добруджа в самозелесяваща се гора и бурна плевелна растителност е стъпка към може би осъществяване на концепцията за изследване на шистов газ ", се кзва в публична позиция на Българска социалистическа партия по отношение на възбраната за стопански действия в Крайморска Добруджа.

Лидерът на партията Корнелия Нинова разгласява документа на страницата си във Facebook:

" Във връзка с наложени наказания от Европейска комисия за построяването на ветрогенератори и голф стадиони в региона на Балчик, Каварна и Шабла, министър Димов е издал заповед за тотална възбрана на всички действия по северното Черноморие. Заповедта е оповестена на 28.07.2017 година

Скандалното е, че с изключение на строителството, което е неразрешено, се не разрешава и каквато и да е земеделска активност, а също по този начин и лов на риба на 15 км. във вътрешността в морето. Освен това е неразрешено и залесяването. Това визира близо 25 000 души в региона и над 500 000 дка земя, която е най-плодородната в страната.

Още по-скандално е, че министър Димов не разрешава на стопаните да обработват земята, само че великодушно е разрешил на всички вложители, които са се снабдили с разрешителни за градеж, да осъществят плановете си. Утешенията на Димов, че земеделците ще получат обезщетения е насмешка с тях, като се има поради, че обезщетенията не могат да бъдат повече от 26 лв. на декар и то в случай че има свободен запас.

Никога до момента земеделието и риболовът не са заплашвали околната среда и местообитанията на птиците. Никога земеделската активност не е била проблем на околната среда. Превръщането на Приморска Добруджа в самозелесяваща се гора и бурна плевелна растителност е стъпка към може би осъществяване на концепцията за изследване на шистов газ, което преди 3 години още веднъж изкара хората на митинг. Подкрепяме протестиращите жители за анулация на заповедта в частта земеделие, гори и лов на риба. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР