Превръщането на историческия храм „Света София в Истанбул в джамия

...
Превръщането на историческия храм „Света София в Истанбул в джамия
Коментари Харесай

Руският патриарх вижда божие наказание в превръщането на „Св. София“ в джамия

Превръщането на историческия храм „ Света София " в Истанбул в джамия от турските управляващи предходната година е Божие наказване против Вселенския патриарх Вартоломей поради издаването на томос за автокефалията на Украинската православна черква. Това е декларирал съветският патриарх Кирил през вчерашния ден в изявление пред централния съветски ефирен канал Россия-1, представено от гръцката телевизия Скай и православния информативен уебсайт orthodoxtimes.gr, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Не желая да насочвам никаква рецензия към своя константинополски другар, само че безспорно всичко това, което се случи след това в Константинопол, в Истанбул, приказва за Божие наказване. Патриарх Вартоломей постави схизматиците от Киев в светинята на Киев, в киевската „ (Света) София " и изгуби константинополската „ (Света) София " - беше превърната в джамия ", декларирал съветският патриарх в деня, в който Руската православна черква чества Рождество Христово.



По-нататък Кирил траял:

„ Отне „ Света София " в Киев от православните хора, от православната черква, и изгуби личната си „ (Света) София "... Мисля, че по-ясно следствие, произлизащо от Божията воля, е мъчно да си показа човек. А следствията пристигнаха неотложно, тъй като прегрешението беше доста огромен ".

Той дефинира акта за признание на Украинската черква като грях, а не като неточност, само че даде да се разбере, че се моли за Вселенския патриарх, тъй като „ рецесията " би трябвало да се преодолее „ взаимно ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР