Превръщаме се в страна, която се занимава с един единствен

...
Превръщаме се в страна, която се занимава с един единствен
Коментари Харесай

Европа не иска да отваря кутията на Пандора с историческия спор между Скопие и София

Превръщаме се в страна, която се занимава с един единствен проблем и това е Северна Македония. Това съобщи пред медиите евродепутатът Илхан Кючюк преди конференция за бъдещето на Европа. Спираме развиването на района, изясни той като разясни, че това не работи за имиджа на страната ни.

На въпрос на оказва ли Европейски Съюз напън върху страната ни да пуснем Северна Македония в Европейски Съюз, евродепутатът отговори: " Ако има напън, той е законен, тъй като ние сме част от Европейски Съюз. Когато се беседва за политиката за разширение и в частност за Северна Македония , българският министър-председател или българския външен министър са част от този развой. Натискът не е външен върху нас. Има упования и тези упования не са променени- България да даде зелена светлина . Това очакване и тези позиции на европейките институции се утвърждават дружно с българската национална позиция, която е представяна в съответните формати ". Гоце Делчев не би трябвало да бъде интернационализиран, по мнението на Кючюк.
 Порочни практики стопират македонски българи да вземат роден паспорт
Порочни практики стопират македонски българи да вземат роден паспорт

Прокуратурата е самостоятелен орган

Според него България и Северна Македония би трябвало да потърсят дипломатически и политически запаси, които са останали, с цел да разрешат проблемите в границите на диалозите сред София и Скопие. Европейска комисия може да даде задоволително гаранции за човешките права и свободи, сподели българският представител в Екологичен потенциал. Историческите въпроси са доста мъчителни за Европа и тя не желае да ги отваря, отваряйки един исторически въпрос сред две страни, тя отваря кутията на Пандора и това не е желателно на Европа, сподели още Илхан Кючюк.

Той акцентира, че едно е да се вкарат българите в македонската конституцията, напълно различен е въпросът за функционалната им интеграция. Европа се развива и тя се развива с помощта на рецесиите, разяснява евродепутатът тематиката на днешната среща, която ще очертае пътя на общността. По време на финансовата рецесия Европейски Съюз е бил обединен, по думите му. По време на миграционната не толкоз, както посочи Кючюк. Време е за промяна на Европейски Съюз, безапелационен е той. По думите му общността би трябвало да е геополитически фактор, само че и да дава отговор на упованията на личните си жители. По-ефективно и бързо би трябвало да се вземат решенията, съгласно него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР