Превозвачите започнаха ефективни протестни действия на 10-ти май 2022 г.

...
Превозвачите започнаха ефективни протестни действия на 10-ти май 2022 г.
Коментари Харесай

Превозвачите: Събев легитимен ли е? Чакаме Петков и Василев на “Цариградско”! Блокираме България!

Превозвачите започнаха ефикасни протестни дейности на 10-ти май 2022 година В София те се събраха на входа на града при „ Цариградско шосе “, само че не бяха позволени да влязат в столицата. Ето по какъв начин дадоха отговор на въпросите на Илиана Беновска в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz Магдалена Милтенова – Конфедерация на автобусните превозвачи, Петко Ангелов и Димитър Димитров – Камара на автомобилните превозвачи в България, Йоана Лалова – Европейски транспортен клъстер, Йордан Арабаджиев и Ангел Трайков – Съюз на интернационалните превозвачи:

Илиана Беновска: Госпожи и господа превозвачи, какво се случва? Защо сте на „ Цариградско шосе “ и не сте в София? Нали имахте позволение да сте в огромните градове?

Димитър Димитров: Случва се това, че през вчерашния ден откарахме повече от 3 часа в Столична дирекция на вътрешните работи. Имаме протокол от тях, имаме съгласувателно писмо от Столична община. И ни шантажират през целия ден, че сме чакали някакво в допълнение позволение „ от горната страна “! Имали възбрана „ от горната страна “! Истината е, че страната засилва своите способи. Върнахме се доста години обратно и против „ нелегитимния “ отрасъл е впрегната цялата страна! Само ще кажа, че нас инспекции не ни тормозят! И Национална агенция за приходите, и ДАИ, и каквото и да пращат!

Илиана Беновска: Сега ще приказваме и за това! Г-жо Милтенова, Вие предизвикахте горещи пристрастености. Опитват се сега да Ви произведат като нелегитимна и неуравновесена, бих споделила, представителка на превозвачите!

Магдалена Милтенова: Вижте, г-жо Беновска, ние с Вас се познаваме от доста години, хората мисля, че към този момент ни познават. Българският народ е умен народ. Той вижда какво се случва. Това, което сега се случва, е една огромна принуда върху транспортния отрасъл! Върху сектора, който обезпечава 20% от Брутният вътрешен продукт! Бранша, който заплаща част от заплатите на тези, които сега не ни разрешават да влезем в София! Нещо сходно мога да кажа, аз персонално от 2003 година съм по митинги, нещо сходно в демократична България аз не помня да се е случвало!

Илиана Беновска: Г-н Арабаджиев, Вие знаете ли, че през вчерашния ден имаше съдружен експертен стопански съвет, на който вицепремиерът Асен Василев е предложил да се отстрани акциза върху горивата и да се понижи ДДС-то?

Йордан Арабаджиев: Не знам за такова нещо. Знам, че се мисли за унищожаване или понижаване на акциза, само че за ж.п. транспорти!

Илиана Беновска: Не, за горивата, изтъквам!

Йордан Арабаджиев: Не за горивата! Това, което е представено на съдружния съвет изобщо не касае нашите оферти и ограниченията, които биха разрешили на всеки един български жител да получи глътка въздух от икономическата рецесия!

Илиана Беновска: Г-н Ангелов, какво стана с вашия камион, който погина на гръцкия ферибот?

Петко Ангелов: Платихме си парите и си го взехме.

Илиана Беновска: Вие си го платихте, страната не взе отношение?

Петко Ангелов: Не, страната не взе отношение! Това е смяната, която се случва сега! Върнаха ни 89-та година при комунизма! Спускат се от горната страна наставления, дава се позволение за митинг и по-късно не ни пускат и се гаврят с нас! Това са хиляди работни места! Както Милтенова сподели, плащаме на страната пари и сега ние сме най-големите нарушители!

Илиана Беновска: Йоана, Вие сте юрист, какво ще кажете за инспекциите, които са проведени против „ Юнион-Ивкони “, „ Пимк “ и „ Груп плюс “ и данъчните проверки?

Йоана Лалова: Ще кажа, че те не са единствено Юнион-Ивкони “, „ Пимк “ и огромните компании. Те са против всички транспортни компании, които имат лиценз за транспорт на товари и пасажери. Ще кажа едно нещо, което е доста значимо. Нека не забравяме пощенските кутии и нерегламентирания транспорт на пасажери! И тогава, откакто се оправим с тях, тъй като е очевидно, че няма предпочитание да се оправим с тях, тогава дано да мислим за транспорта на пасажери и товари, който в действителност е регламентиран и прави своята активност законосъобразно и оправдано! Защото сътрудниците неведнъж са Ви казвали – по времето, когато ние превозвахме чужденците, когато евакуирахме Киев и когато карахме помощите за Украйна, ние тогава бяхме законният отрасъл! Питам в този момент кои сме?! Неудобни сме може би. Има представители, които се пробват да разделят, че те са част от транспортния отрасъл. Аз желая да запитвам тях кой ги легитимира? Гроздан Караджов или господин Събев?

Илиана Беновска: Продължавате ли да желаете оставките на Николай Събев, Гроздан Караджов, Асен Василев? Вие дори бяхте загатнали, Йоана, в Българска телеграфна агенция, че желаете и оставката на Кирил Петков. Каква е обстановката, кой ще ми отговори?

Магдалена Милтенова: Аз мога да отговоря по този начин – в случай че това са тайните ограничения на държавното управление, за които господин Събев приказва и в случай че това са тайните ограничения на господин Събев, тъй като аз не знам в действителност дали той е приказвал от името на държавното управление, или от свое име сподели – имаме секрети ограничения, с които ние ще предотвратим митингите – в случай че това са тайните ограничения, ние желаеме незабавната му оставка!

Илиана Беновска: Само на Събев?

Магдалена Милтенова: Но Събев да каже това ли са тайните ограничения на страната? Да репресира българските жители, да ползва ограничения, които сме ги не запомнили от времето на комунизма? Да не кажа, че това са ограничения, които може би биха работили по времето на фашизма, не на комунизма! Така че това е, което мога да Ви кажа сега!

Илиана Беновска: Г-н Ангелов, какво оттук насетне? Нека да забележим колоната!

Петко Ангелов: Ние продължаваме!

Илиана Беновска: Къде отивате?

Петко Ангелов: Те в този момент чакат провокация, да влезем! Коли на ДАИ са спрени начело! На 18-ти стопираме цяла България, блокираме отново!

Илиана Беновска: А през днешния ден, в случай че не съумеете да влезете в София?

Петко Ангелов: Ако не успеем да влезем, най-малко да пристигна един представител на държавното управление да ни изясни повода! При законни позволения за митинг не ни пускат да влезем! Това е ненормална работа!

Ангел Трайков: То е ясно, че няма да влезем!

Илиана Беновска: Защо е ясно?

Ангел Трайков: Както виждате има негласна заповед! Както и сътрудника споделя – добре е някой да пристигна и да ни изясни за какво ни стопират! Защото ни стопират елементарни служители на реда. Ние направихме няколко опита да продължим по митинга, който ни е деклариран. Не ни разрешават. Тръгнахме да вършим шествие, което също не е позволено, там също ни стопират. На всяка една точка в цялата страна има коли на ДАИ, които ни стопират и ни ревизират. И това е „ нелегитимният “ отрасъл! Ама той е доста огромен този „ нелегитимен “ отрасъл! Странно е да затвори цялата страна!

Илиана Беновска: Опитвам се да намеря служители на реда, с цел да запитвам, само че не виждам тук в близост!

Петко Ангелов: В момента страната чака провокации, че ние сме някакви лумпени, които ще излезем да затворим пътищата, да затворим центъра! И да излязат и да кажат – ето, това са лумпените, които затварят и вършат мизерии! Ние няма да допуснем това нещо да се случи с нашите коли!

Илиана Беновска: Искате ли среща с някой от държавното управление?

Йоана Лалова: Очакваме срещата да е тук! Ние сме тук! Както виждате браншът тук, сътрудниците са тук! Очакваме някой да пристигна и да изясни защо го вършим, каква е задачата на държавното управление сега и на ръководещите. Както виждате – търсите служител на реда, само че не го виждате! Няма го! Къде е страната?!

Илиана Беновска: Благодаря ви към този момент! Ще се забележим отново!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР