Превозвачите са платили до три пъти по-високи тол такси през

...
Превозвачите са платили до три пъти по-високи тол такси през
Коментари Харесай

До три пъти по-високи тол такси плащат превозвачи

Превозвачите са платили до три пъти по-високи тол такси през юли месец. Според Камарата на  автомобилните превозвачи в България това се случва в първия месец, в който е влезнало в действие нарастването с 50% на тол таксите , а широко лансираната версия на министър Гроздан Караджов, че нарастването на тол таксите ще се усети минимално от българския транспортьор и консуматор, се оказа лъжа.

Членове на Камара на автомобилните превозвачи в България са изпратили детайлни разбивки за платените от тях пътни такси през месец юли 2022 година съпоставени със същия месец, година по-рано. Според техните данни една от транспортните компании е платила 28 981 лева тол за интервала от 1 до 26 юли 2022 г. За същия интервал, само че през 2021 година, компанията е платила 9 115 лева

Второкласните пътища стават платени

Те дават образец с компания, която е член на Камарата, с камион ЕВРО 6 с най-чест маршрут Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " - Хасково - Видин. Тол таксата за маршрута през май е била 53 лева, а през юли скача на 116 лева

 istock istock
При тези стойности КАПБ задава въпроса: как едно 50% нарастване в действителност се оказва трикратно? Също по този начин от Камарата опровергават аргумента, че с новите правила на тол системата превозвачите ще бъдат насърчени да употребяват по-екологични транспортни средства. Справка на същата компания, демонстрира че за камион ЕВРО 6 за интервала от 1 до 26 юли 2022 година са платени тол такси в размер на 1267 лева. Същото транспортно средство, за същия интервал на миналата година е генерирало тол такси в размер на 549 лева. 

Камара на автомобилните превозвачи в България приканва за незабавно преразглеждане на решението, с което бяха увеличени тол таксите.

Те предизвестяват, че българският жител към момента не е усетил цялостният резултат от това нарастване, само че в създалата се обстановка това е неизбежно.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР