Превозвачите призоваха управляващите спешно да преразгледат решението си за новите

...
Превозвачите призоваха управляващите спешно да преразгледат решението си за новите
Коментари Харесай

Превозвачите пак атакуваха тол системата

Превозвачите приканиха ръководещите незабавно да преразгледат решението си за новите цени и обсега на тол системата.

На конференция в Българска телеграфна агенция Магдалена Милтенова от Камара на автобусните превозвачи съобщи, че държавното управление се държи надменно, безочливо, скандално и безобразно във връзка с автобусния превоз . Не успяхме да смогнем на лъжите на това държавно управление, възмутена е Милтенова.

По думите ѝ тол системата е корумпирана и краде от българските жители . Тол системата има потребност от одит, настоя тя.

" Господин Кирил Петков и неговите министри нехаят, никой не го интересува, че заплатите се обезцениха и всички наши чиновници желаят нарастване на заплатите. Няма кой да работи за тези пари, напущат, отиват в чужбина и оставаме без хора ", посочи Милтенова.

Тя уточни, че след 6 месеца ръководство Министерство на превоза призна, че превозвачите имат право на дотации и обезщетения за едно публично богатство. От Министерство на превоза са поддържа настояванията на превозвачите пред Министерство на финансите за компенсиране на автобусните и автомобилните транспорти. Превозвачите нямат политически упоритости, в никакъв случай не са имали, само че в случай че решат да вършат партия, ще го обмислят.

Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи изясни, че едно от последните решения на постоянното държавно управление в 12 без 5 било да се вкарат новите цени на тол системата , както и да се усили нейният обсег. Превозвачите дефинираха новата цена на тол система като безобразна.

По данни на превозвачите с новите цени на тол системата един самун ще се усили сред 3.1 и 5 стотинки. След 1 януари 2023 година би трябвало да се сложат на тези 3 или 5 стотинки още 20% надценка. Преди да се пристъпи към новите цени на тол системата, трябвало да се направи одитен разбор, само че не се направил. Приходите от тол системата са били като гаранция за един от заемите на държавното управление, счита Арабаджиев.

Новите цени и новият обсег ще окажат съществено въздействие върху инфлацията и цената ще бъде платена от жителите , предизвести Арабаджиев.

Христо Радков от Камара на автомобилните превозвачи в България добави, че превозът е основополагащ в образуването на всяка една услуга и произведение. Оттук нататък са всички налози, надценки и ДДС-то. Когато се качи фундаментът изпод с една песъчинка, от горната страна на върха на пирамидата, към този момент е снежна топка, посочи Радков.
 Магдалена Милтенова: Вече 300 обитаеми места са без превоз
Магдалена Милтенова: Вече 300 обитаеми места са без превоз

Превозвачите не могат да устоят без поддръжка на държавата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР