Превозвачите няма да имат допълнителни разходи за отчитане на изминатото

...
Превозвачите няма да имат допълнителни разходи за отчитане на изминатото
Коментари Харесай

От АПИ обещават тол системата да не докара допълнителни разходи на превозвачите

Превозвачите няма да имат спомагателни разноски за отчитане на изминатото разстояние по пътищата с тол системата. България е с най-ниските цени за придвижване по пътищата в Европа, а второкласната пътна мрежа в страната е безвъзмездна за тежкотоварните транспортни средства.

 

Това заяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", пред Нова телевизия. Проф. Асенов акцентира, че в България са най-ниските цени за пътища в Европа и уточни, че от София до Бургас тол таксата за най-големия рейс за еднократно пътешестване е 10 лева, а за камион по директния маршрут Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина "  – Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", сумата е 40 лева, при изискване, че 23 лева е дневната винетка, която сега се заплаща. Всеки може да сметне, че за това разстояние нарастването е два пъти, сподели проф. Асенов.

Той заяви още, че второкласните пътища са безвъзмездни за транспортните средства над 3,5 тона и като образец даде един от най-натоварените проходи – " Проходът на Републиката ", който е връзката сред Северна и Южна България и е част от второкласния път II-55. Асенов добави също че в Област Смолян няма нито веднъж с тол.

България е построила най-модерната системата за пътно таксуване и е единствената в Европа, която предлага три различни метода за заплащане на такси – маршрутна карта, бордово устройство и GPS тракер, съобщи членът на УС на АПИ. За съпоставяне той уточни тол системата в Унгария, която е стартирала таксуването на база изминато разстояние единствено с маршрутна карта, без опция за таксуване с GPS тракер или потреблението на бордово устройство, и 6 месеца е работила единствено с маршрутни карти.

Всички разноски по организацията на декларирането на данни ще бъдат в границите на процентите, които получават сдруженията национални снабдители на услуги за тол такси посочени в общите условия. Всички разноски ще бъдат поети в границите на тези 7% по цялостната организация на декларирането на данните, тъй че превозвачите да не носят тежест. Превозвачите няма да носят и тежестта на дълготрайните контракти, сподели проф. Асенов. На въпроса за какво директният трафик не заплаща повече, членът на Управителния съвет към АПИ, изясни, че съгласно член 7, алинея 3 на европейската инструкция  тол таксите не могат да бъдат дискриминационни по отношение на страната на генезис на пътното транспортно средство.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  2  0 kris (преди 4 часа) Рейтинг: 115418 | Одобрение: 1913 Така значи.....И вълкът утолен и агнето цяло.....!! Аз мога! Трудно е да съм идеален, само че ми се постанова! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР