Превозвачите излизат на протест заради високите цени на горивата и

...
Превозвачите излизат на протест заради високите цени на горивата и
Коментари Харесай

Превозвачи казаха как може да поевтинее бензинът

Превозвачите излизат на митинг поради високите цени на горивата и разширение на тол системата. Те желаят краткотрайно унищожаване на биокомпонентата, която се поставя в горивата, както понижаване на акциза на горивата.

" Наблюдаваме какво вършат другите страни в Европейски Съюз и виждаме по какъв начин на всички места се подхващат пакети от ограничения в отбрана на транспортния бранш, с цел да може цената на транспортната услуга да бъде уравновесена и да не оказва въздействие върху инфлационните процеси. Заради това предлагаме няколко неща. Едното е унищожаване на биокомпонентата, която се поставя в горивата. Ако това стане, цената на бензина на бензинколонките ще падне с сред 10 и 15 ст. ", съобщи в студиото на " Денят стартира " Йордан Арабаджиев, Съюз на интернационалните превозвачи.

Това е краткотрайна мярка за 6 месеца, с цел да може да се предотврати освен повишаването на транспортната услуга, а да се спрат инфлационните процеси, сподели още той.

Според него това е първата стъпка и е безболезнена. Става с смяна в законодателството, а не е належащо позволение от Европейски Съюз.

Превозвачите желаят още понижение на акциза на горивата за интервал от 6 месеца. Арабаджиев съобщи, че в редица страни е подхваната такава мярка. За понижаване на акциза е нужна нотификация от Европейска комисия, само че до тогава превозвачите желаят България да възвръща част от акциза на превозвачите, които зареждат в България.

От Съюза на превозвачите са обезпокоени също и за цената на петрола. Арабаджиев съобщи, че петролът, който се внася у нас е от вид Корал, който е с 35 $ по-евтин от сорта Брент.

" Следва, че не би трябвало цените на горивата да са такива, каквито са сега ", сподели Арабаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР