Превозвачи излизат на протест на 18 февруари, ако проблемите в

...
Превозвачи излизат на протест на 18 февруари, ако проблемите в
Коментари Харесай

Превозвачи излизат на протест, ако проблемите не бъдат решени

Превозвачи излизат на митинг на 18 февруари, в случай че проблемите в бранша не бъдат решени . Това разгласи на конференция ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Милтенова уточни, че проблемите в сектора не се вземат решение от 10 години , само че заради липса на воля от страната те остават нерешени . Затова превозвачите дават финален период на страната да реши проблемите на сектора.

" Вече нямаме различен избор - или проблемите ни да бъдат решени, или да бъдат оповестени безсрочни митинги ", съобщи Милтенова и акцентира, че браншът е единен. Председателят на конфедерацията напомни, че упорстват да бъде криминализиран нерегламентираният транспорт, от който страната годишно губи по 300 млн. лв..
 
 БГНЕС

" В България се движат към 3000 8-местни микробуса, които се водят леки коли. Години наред те правят нерегламентиран транспорт. Сезирали сме Национална агенция за приходите преди две години. До ден сегашен няма резултат, даже нямаме отговор ", разяснява Себахтин Исмаил, който е, член на УС на Националното съдружие на автобусните превозвачи в България и добави, че през последните 4 години има над 60 жертви от активността на тези незаконни микробуси в цяла Европа.-->
 
По отношение на въвеждането на тол система за рейсовете от сектора оферират тя да отпадне и за тях да останат винетките.
 
 БГНЕС

" Доизмислена ли е добре или не тол системата, по какъв начин тя ще се отрази на бъдещите заплащания са въпроси, които ни вълнуват. Четири месеца преди въвеждането й не знаем цената ѝ. Говори се за стремглави спомагателни разноски, от кое място ще дойдат те? Тол системата ни слага под загадъчен знак - какво ще плащаме от август, на чий тил ще бъде цената на билета ", попита ръководителят на Българската федерация пътнически превоз Георги Милошев.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР