Превозните средства с ДВГ ще останат в продажба и след

...
Коментари Харесай

Германия отказа на ЕС да забрани ДВГ от 2035 г.


Превозните средства с ДВГ ще останат в продажба и след 2035 година, реши Германия
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейските управляващи се пробват да вкарат условие всички страни от Европейски Съюз да забранят продажбите на коли с мотори с вътрешно горене, считано от 2035 година, за понижаване на въглеродните излъчвания. Германското държавно управление обаче не се съгласи с това предложение, защото счита, че в някои пазарни ниши транспортните средства с ДВГ би трябвало да останат и след 2035 година

Европейската комисия стартира предложение за нулеви въглеродни излъчвания от продажбите на нови коли в Европейски Съюз от 2035 година По този метод Комисията се пробва на процедура да забрани продажбата на нови коли с ДВГ.

В началото на юни Народното събрание на обединена Европа поддържа тази самодейност, само че към момента следва координиране на законопроекта на равнище държавни управления на всяка от страните в блока.

Германските управляващи обаче показаха противоречие с препоръчаните от Европейската комисия периоди за въвеждане на възбраната за продажба на нови коли с мотори с вътрешно горене, съобщи Ройтерс.
още по темата
Финансовият министър на страната Кристиан Линднер изясни, че и след 2035 година ще останат пазарни ниши, където могат да се употребяват мотори с вътрешно горене и по тази причина не може да бъде неразрешена продажбата им като част от нови транспортни средства.

В същото време Линдер не се съмнява, че Германия ще може да остане най-големият европейски пазар за електрически транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР