Превозните документи, които гражданите ще могат да използват и през

...
Превозните документи, които гражданите ще могат да използват и през
Коментари Харесай

Окончателно: София отново ще има нощен градски транспорт frognews.bg

Превозните документи, които жителите ще могат да употребяват и през нощта, са: годишната карта на цена от 365 лева, 24-часовата карта за шест лв. и 72-часовата, която коства 15 лева Могат да се употребяват и билети на цена от 2 лв..

 

Вносители на отчета за възстановяване на транспортното обслужване са общинските съветници Зафир Зарков, Карлос Контрера и Борис Бонев. В него те напомнят, че по отношение на Коронавирус рецесията през март 2020 година, оповестеното изключително състояние и последвалата го изключителната епидемиологична конюнктура, сензитивно понижа пътникопотока в транспортните средства на всеобщия градски превоз. Предприеха се съответните ограничения за оптимизация на маршрутните написания, една от които бе краткотрайно прекъсване от придвижване на нощните автобусни линии Nl, N2, N3 и N4. Вземайки поради и настъпилата икономическата рецесия в страната, внезапното повишение цените на горивата и консумативите, тази мярка бе продължавана неколкократно, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

С оглед възобновяване на пътникопотока, края на пандемията и превъзмогването на рецесията с горивата вносителите на отчета оферират поетапно възобновяване на нощните автобусни линии - N1, N2, N3 и N4. Те ще работят всяка вечер във всеки ден от седмицата, на период от 60 минути, като всички линии ще имат начални и последни часове на потегляне, надлежно в 00:00 часа и в 04:00 часа от пл. " Княз Александър I " към крайните точки на маршрутите, както и условието за 5-минутен престой за прехвърляне на пасажери на пл. " Княз Александър I ".

 

Включването на услугата " нощен превоз " към годишната абонаментна карта ще разреши на притежателите на този превозен документ да употребяват нощните линии без нужда да закупуват от кондуктор билет/карта за пътешестване с нощен превоз на стойност 2 лева, е записано в отчета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР