Превозни документи за обществения транспорт от 1-ви февруари ще се

...
Превозни документи за обществения транспорт от 1-ви февруари ще се
Коментари Харесай

БДЖ ще продава билети за градския транспорт в София

Превозни документи за публичния превоз от 1-ви февруари ще се продават и в 19 офиса на БДЖ. Центърът за градска подвижност /ЦГМ/, с самодейността на зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев, подписа контракт с Български държавни железници за взаимна активност, оповестяват от ЦГМ.
Целта е да се даде още по-голяма опция на пасажерите да се доставят бързо и комфортно с транспортни документи. БДЖ одобриха да бъдат наши сътрудници по този начин, както преди този момент направиха Българският състезателен тотализатор и " Български пощи ", е споделил Димитър Дилчев, шеф на Центъра за градска подвижност, представен от пресцентъра на ЦГМ.

В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътешестване, талони от по 10 билети, дневни карти. Касите, които ще ги оферират са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. " Гурко ", както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник - на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово. Това е първата стъпка от взаимната активност сред ЦГМ и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на публичния превоз към гарите, в това число и опция пасажерите да избират авансово и онлайн по какъв начин да се придвижват по-удобно в града.

Последните изследвания на ЦГМ демонстрират, че 8 % от клиентите сега избират да пътуват с еднократен билет. Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото-пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата от магазини 345. Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон посредством регистрация в mpass.bg, показват от ЦГМ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР