Превозът на пътници и товари е може би най-гъвкавата и

...
Превозът на пътници и товари е може би най-гъвкавата и
Коментари Харесай

Как кризите промениха автомобилната индустрия |

Превозът на пасажери и товари е може би най-гъвкавата и новаторска част от автомобилната промишленост. Секторът се трансформира непрестанно под напора на технологиите, в услуга на удобството при шофиране, екологията, сигурността и сигурността. Последните години обаче обърнаха фокуса на измененията. Двигател за развиване станаха фактори отвън развойните и бизнес проектите на автомобилните производители. Колкото и необикновено да звучи, пандемията от Ковид и войната в Украйна се оказаха катализатор на процеси, които форсираха прехода към декарбонизация, цифровизация и безвредна среда за хората в транспортните средства по непредвиден за мнозина метод.

Кои технологии ще окажат въздействие върху промишленостите за камиони, превоз и логистика?

Трите промишлености са свързани, само че автомобилната е тази, която се трансформира ненадейно бързо и е подготвена да изпревари с решения всяка евентуална компликация, условие или регулация. От много време слушаме, че секторът е изправен пред най-голямата си промяна от 100 години насам. Е, днешната комплицирана обстановка провокира софтуерен гърмеж, който ще забележим на TRUCK EXPO 2022 от 16 до 18 юни в Пловдив . Международното ревю за тежкотоварни коли ще се организира на територията на Международния панаир и се провежда от „ Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България ”.



Интелигентно задвижване

Скорошно изследване на европейския пазар на камиони* сподели, че притежателите и операторите на автопаркове остават лоялни към определените тях производители, само че търсят други възможности в задвижващата система. Т.е. те ще останат правилни на марката, в случай че тя им предложи чисти, икономични и ефикасни решения, които да улеснят живота на лидера и пасажерите, от една страна, само че и не натоварват „ климатичния баланс на клиента “, от друга. С други думи, фирмите и общините ги е грижа за въглеродния отпечатък на предоставяните от тях транспортни услуги, а стремежът на европейските пазари да лимитират вноса на съветски газ и нефт в изискванията на война, в допълнение ускори тази наклонност даже в кратковременен проект. Разбира се, не трябва да считаме, че дизелът се трансформира в изчезващ тип, само че сегашното на товарния превоз към този момент принадлежи на дизелови мотори с невисок въглероден отпечатък, оферти на газ и електрически транспортни средства както за тежкотоварните, по този начин и за градските камиони за дистрибуция, строителство, комунални услуги.



На TRUCK EXPO 2022 ще бъде показана цялата гама транспортни средства и задвижвания на BMC TRUCKS, DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MERCEDES-BENZ, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS , както и товарни коли в категорията N1. Във фокуса на потребителите тази година ще бъде и голямото многообразие от ремаркета и полуремаркета, които ще изложат SCHMITZ CARGOBULL, MEGA, KÖGEL, MEILLER, KNAPEN, DOLL, WEKA, HÜFFERMANN, SCHWARZMÜLLER . Всичко, което въздейства върху себестойността на транспортната услуга и това тя да е „ зелена “ и ефикасна, ще бъде показано от 16 до 18 юни в Пловдив. Секторът ще показва градивните и софтуерни решения, а професионалните водачи ще могат да усетят в тест драйв ролята на аеродинамиката, вложените материали и механиката на транспортните средства, които дефинират икономията на гориво и пестят време.

Дигитализация и съгласуваност

GPS устройствата не са нищо ново - те съществуват от десетилетия. Но даже единствено тази част от актуалните цифрови системи в камионите е направила голям скок като функционалност и благоприятни условия на новия хардуер. Днешните GPS устройства освен оказват помощ да планираме пътешестване, като пресмятат общия пробег и планирано време на идване до крайната точка, само че могат да вършат корекции за рисково време, изискванията на трафика или желан маршрут. На TRUKC EXPO 2022 производителите ще покажат усъвършенствани системи за надзор на шофирането, съоръжение със сензорна технология, гласови команди, цифрова съгласуваност, която разрешава усъвършенстване на курса, надзор на натоварването, времето, температурен мониторинг и други параметри по цялата верига за доставки. Посетителите ще видят по какъв начин консолидираното на новите транспортни технологии в ежедневните логистични действия са среда за по-лесен, комфортен и безвреден транспорт на пасажери и товари.



Пътят към нововъведенията

До тук не сме споделили и дума за водородни коли, самостоятелни коли, за висящи или летящи транспортни средства, които държат автомобилната промишленост във фокуса на визионерите и иноваторите. TRUCK EXPO 2022 ще покаже сегашното на тежкотоварната промишленост, с взор към бъдещето, тъй като в бранша предстоят вълнуващи времена. Изложението ще е място за среща с водачите в автомобилния отрасъл. Не пропускайте да се регистрирате гратис на www.truckexpo.eu.

------------
*Проучване на интернационалната консултантска компания Bain & Company:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР