Превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители

...
Превишаване на служебни правомощия от страна на четирима полицейски служители
Коментари Харесай

Наказват четирима полицаи за побоя над протестиращи под колоните на МС

Превишаване на служебни правомощи я от страна на четирима полицейски чиновници на отдел " Специализирани полицейски сили " (ОСПС) и нарушение на съществени права на жители при потребление на физическа мощ, превишаваща нужните лимит и. Това е открила вътрешната инспекция в Министерство на вътрешните работи по отношение на края на митинга на 10 юли, когато няколко души бяха задържани и бити от полицията.

Във връзка с констатациите на комисията ще бъдат наложени съответните дисциплинарни санкции, планувани в Закона за Министерство на вътрешните работи.
 Отстраниха краткотрайно служителите на реда, били протестиращи пред Министерски съвет
Отстраниха краткотрайно служителите на реда, били протестиращи пред Министерски съвет

Продължава дейното събиране на доказателства

Със заповед на министъра на вътрешните работи ще бъде наложено тежко дисциплинарно наказване на един управителен чиновник от ОСПС .

Със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи ще бъдат наложени съответните осъдени я за младши изпълнителски състав от същия отдел. В прессъобщението не се показват какви ще бъдат наказванията на чиновниците.

От Столична дирекция на вътрешните работи показват, че с цел да се подсигуряват правата на всички заинтригувани страни и с цел да бъде инспекцията справедлива е било препоръчано на протестиращите да се явят пред вътрешната комисия, само че те са отказали.

Припомняме, в нощта на митинга от Министерство на вътрешните работи не оповестиха за потърпевши жители при конфликтите, само че оповестиха за потърпевш от хвърлена бомбичка служител на реда.

За бити брутално протестиращи се разбра едвам в неделния ден в резултат на оповестените в обществените мрежи видеа и реакцията на родителите и околните на двамата млади мъже, настанени в " Пирогов ". За сметка на това обаче на 11-ти юли имаше къс брифинг на служители на реда, взели участие в защитата на митинга.

Събраните материали са изпратени на Софийска районна прокуратура по подготвеност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР