Превиш ли е правата си или е изпълнил своя дълг?

...
Превиш ли е правата си или е изпълнил своя дълг?
Коментари Харесай

Юристът Тоца в люта схватка с адв. Хаджигенов за застреляния от полицай грабител

Превиш ли е правата си или е извършил своя дълг? Тези полярни отзиви се породиха, откакто чиновник на реда простреля и умъртви 18-годишен юноша при гонене в София.

В предаването „ Тази неделя " тематиката разясниха юристите Антония Петрова-Батинкова и Николай Хаджигенов.

„ Дали е извършил дълга си – да, в случай че беше главорез, а той не е. Нека разгледаме хипотезата вярно – в случай че полицейските чиновници заварват причинителите върху топлия още мъртвец, и момчето тича с оцапан с кръв нож, тогава стрелбата по него би била оправдана. Когато твърденият обир е осъществен часове по-рано или дни по-рано, тъй като информацията към момента не е известна, да стреляш по човек, който бяга в тъмното… “, разгласи Хаджигенов.

Според него Министерство на вътрешните работи лъже за обстоятелствата по случая и назова информацията от министерството „ полицейски хуморески “.

Антония Петрова-Батинкова изрече съболезнования на майката на умрялото момче, само че отбрани дейностите на служителя на реда.

„ Да не забравяме, че нападнатото, ограбено и ударено с железен кол момиче в 5 ч.

сутринта също има майка. Това можеше да сме ние или наша другарка, или наша щерка “, посочи Батинкова. „ Въпросната тайфа върлува към този столичен мол и има над 51 младежи, които са нападнати в този регион, както и 20% растеж на престъпността ”, съобщи още тя. „ Адвокат Хаджигенов, в случай че това беше вашата щерка, щяхте ли да мислите по същия метод? ”, попита тя.

„ Вие сигурна ли сте, че сте правист? ”, отвърна Хаджигенов, осмивайки думите на адвокатката. Той уточни Хартата за правата на индивида, която „ е в пъти по-висш от Закона за Министерство на вътрешните работи. ”

„ Защо желаеме полицията да си извършва отговорностите, а по-късно я съдим? Защо желаеме полицията да има декоративни функционалности? ”, отвърна юрист Петрова-Батинска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР