Превес от 0,5% на коалицията Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) пред

...
Превес от 0,5% на коалицията Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) пред
Коментари Харесай

И „Маркет Линкс“ дава предимство на ПП-ДБ пред ГЕРБ

Превес от 0,5% на обединението „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) пред ГЕРБ-СДС измежду гласуващите. Това демонстрира национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет линкс “.

ПП-ДБ събира 20,9% от гласуващите, а ГЕРБ-СДС са втори с 20,4%. Процентите на база всички запитани сочат първи да са ГЕРБ с преднина от 2%. За обединението с водач Бойко Борисов процентите измежду всички са 15,4%, а за ПП-ДБ – 13,3%.

Към момента под 4-процентната преграда остават „ Български напредък “, „ ИТН “ и новата коалиция „ Левицата “.
Колко партии влизат в парламент 49?
Следващото Народно заседание се обрисува да е с пет партии. Според данните измежду гласуващите Движение за права и свободи е трета политическа мощ с 13,3%, следва „ Възраждане “ с 11,8%. Българска социалистическа партия би била пета на вота на 2 април и ще е последната партия, която минава прага за влизане в Народното събрание. Социолозите регистрират за социалистите 6,6%.
На какво се дължи разликата сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС?
„ Засега е мъчно да се планува опцията някоя от тези две обединения да доближи толкоз висок % резултат на идните избори, тъй че да успее да образува независимо държавно управление. Това по принцип наподобява невероятно, тъй че съдружна форма би била наложителна за образуването на идващ постоянен кабинет “, разяснява социологът Добромир Живков.

* Проучването е извършено измежду 1080 лица над 18 година в интервала 18-27 февруари по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР