Превенцията стои в основата на пътната безопасност. Затова в рамките

...
Превенцията стои в основата на пътната безопасност. Затова в рамките
Коментари Харесай

Симулатори за преобръщане и челен удар демонстрират последствията при ПТП

Превенцията стои в основата на пътната сигурност. Затова в границите на Аутомотив Експо София, от 18 до 21 октомври, ще бъде построена демо-зона, в която ще бъдат ситуирани симулатори за катурване и преден удар. Организирана от Българската федерация по авто спорт, в изложбена зала 3 на Интер Експо Център, ще бъде пресъздадено придвижването на автомобила при пътен случай.
Чрез демонстрациите с манекени, присъстващите ще имат опцията да схванат резултата от слагането на защитния колан и какво се случва с тялото при катурване на автомобил, когато пасажерът не е сложил своя колан. Това ще се случва при безвредна скорост от 7км/час.

Всички занятия се водят по методика потвърдила своята успеваемост, направена от преподавателя по " Автомобилизъм " в Национална спортна академия " Васил Левски " и 8-кратен рали първенец на България – доцент Димитър Илиев.

Фактите:

При ПТП, вероятността за съдбовни последствия е два пъти по-голяма за пасажерите, неизползващи защитни колани

Шофьорите и пасажерите на възраст межу 17-34 употребяват минимум защитни колани, само че са възрастовата група с най-вече произшествия.

Има доказателства, че хората е доста по-малко евентуално да употребяват защитни колани за къси и/или добре познати пътувания, което води до доста огромни опасности при произшествия.

Неизползването на защитни колани от пасажерите на задните седалки в автомобила носи огромни опасности за контузии за останалите пасажери.

В България по-малко от 15% от пасажерите носят защитен колан на задните седалки.

Неправилното слагане на защитния колан може да докара до съдбовни последствия и контузии.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР