Превъзходна и винаги много сполучлива испанска тортияНеобходими Продукти● картофи -

...
Превъзходна и винаги много сполучлива испанска тортияНеобходими Продукти● картофи -
Коментари Харесай

Сполучлива испанска тортия

Превъзходна и постоянно доста сполучлива испанска тортия

Необходими Продукти

● картофи - 4 бр.
● яйца - 5 бр.
● лук - 2 глави
● олио
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Картофите се режат на тънки шайби, лукът на полумесеци. В тенджера или бездънен тиган се поставят дружно, поръсват се леко със сол, а олио на дъното да има към един см.

Олиото да е повече, в сравнение с всекидневно се поставя за готвене. Ястието се задушава под похлупак на муден огън, като постоянно се бърка, ревизира се за подготвеност на картофите. Когато картофите се режат елементарно с дървена лопатка, са подготвени.

Оставят се встрани да се поохладят. През това време в купа разбърниквам яйцата с вилица. Още малко сол и в яйцата. Когато са е охладила добре картофената примес, я прибавям в купата при яйцата.

Леко ги разбърквам и изсипвам в нажежен тиган със напълно малко олио и на муден огън. Започвам леко да местя тигана, тъй че ръбовете на тортията да се заоблят и да не се залепи на дъното.

И в този момент ястието се готви на муден огън, само че към този момент без похлупак. Когато стартира да се отделя от ръбовете на тигана, деликатно я обръщам върху по-голяма паница от тигана или похлупак.

Аз имам специфична пластмасова с ръкохватка и я употребявам сполучливо, без боязън да я изпусна при обръщането. Ако не е напълно подготвена, може да се върне назад в тигана и да се продължи готвенето ѝ.

Втората страна също се мести с тигана по котлона, с цел да се заоблят още веднъж ръбовете. Там където те се трансформират леко с лъжица се прибират, с цел да има порядъчен тип картофената тортия.

Втората страна се задушава за по-малко време и е подготвена. На сполучливата испанска тортия с лук се поставя единствено сол, не се прибавят други подправки. Става превъзходна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР