Превантивните мерки за недопускане на престъпления и закононарушения в малките

...
Превантивните мерки за недопускане на престъпления и закононарушения в малките
Коментари Харесай

Спецоперация на полицията в Карлово и Сопот

Превантивните ограничения за недопускане на закононарушения и престъпления в дребните и отдалечени обитаеми места не престават да се ползват интензивно от пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. В рамките на плануваните действия през днешния ден се организира профилирана полицейска интервенция от чиновници на РУ-Карлово. Участват също и екипи от  пловдивските браншове „ Специализирани полицейски сили “ и „ Пътна полиция “ и от Зонално жандармерийско ръководство.

Акцията е ориентирана против  конвенционалната престъпност и всички типове противозаконни действия, измежду които контрабанда с акцизни артикули, приложимост и разпространяване на опиати,  престъпления срещу горското и селското стопанство. С изключително внимание се правят и инспекциите за съблюдаване на разпоредбите за придвижване, като се подчертава върху ръководството на МПС от неправоспособни водачи, използвали алкохол или опиати, проявяващи нападателно държание на пътя или движещи се със скорост над допустимата.

Към 16.30 ч. униформените са работили в крайните квартали на градовете Карлово, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Слатина, Певците, Соколица.

Общо са тествани 298 лица и 390 моторни транспортни средства. С механически средства за приложимост на алкохол са тествани 12 водачи, а други 7 –  за приложимост на наркотични субстанции. За установени нарушавания на ЗДвП са формирани 10 акта и издадени 41 санкции с фиш. Други 9 акта са на основание  Закона за българските персонални документи.

Инспектирани са две стокови борси и 8 търговски обекта, в два от които са установени нередности във връзка с сигурността на храните.

Посетени са и 62 частни адреса. В един двор е открита натоварена каруца с  незаконно добити дърва за огрев и по случая е взето отношение от чиновници на Държавно горско стопанство – Клисура. От други шест жилища пък общо са конфискувани контрабандни над 1500 къса цигари и 17 кг тютюн. За закононарушението -  по член 243 от Наказателен кодекс, са формирани две бързи производства и арестувани поданици на Карлово и Розино, а инспекции се водят против други четирима от Сопот, Христо Даново, Кърнаре и Певците.  

По линия на пътния надзор е засечен дрогиран водач, който също е отведен в полицейския арест в границите на стартирано бързо произвеждане.

По време на интервенцията е заловен и собственик на опиати – открит е в Сопот с към 2 грама амфетамин.  

Предстои до края на акцията полицейските екипи да включат в обхода си и селата Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР