Преустановяването на участието на Русия в споразумението за износ на

...
Преустановяването на участието на Русия в споразумението за износ на
Коментари Харесай

Киев иска международен натиск над Русия заради “игрите на глада“

Преустановяването на присъединяване на Русия в съглашението за експорт на украинско зърно изисква безапелационен интернационален отговор от страна на Организация на обединените нации и Г-20, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Прочетете още
Президентът Зеленски изрази мнение, че съветското решение не е взето в този момент, а още през септември:

" Русия тогава стартира да изостря умишлено продоволствената рецесия като блокира придвижването на кораби с наша продукция. От септември и до момента в коридора за експорт на зърно към този момент са се събрали 176 плавателни съда, които не могат да продължат по маршрута си. Това е безусловно транспарантното желание на Русия да върне опасността от огромен апетит в Африка и Азия ".

Русия разгласи изтеглянето си от Черноморската самодейност за зърното, като упрекна Киев в терористично нахлуване против корабите на Черноморския флот и гражданските плавателни съдове в пристанището на град Севастопол. Инициативата под егидата на Организация на обединените нации и с посредничеството на Турция осигуряваше кулоар за експорт на селскостопанска продукция от Украйна през Черно море. Според турски източник Анкара не е била известена публично за решението.

Американският президент Джо Байдън не скри възмущението си. От Белия дом акцентираха, че отводът на Москва от съглашението трансформира храната в оръжие, като този ход ще засегне директно народите в потребност, както и цените на храните в света.

Председателят на съветския Съюз на експортьорите на зърно Едуард Зернин сподели, че фирмите в този бранш са подготвени да изпълнят филантропичната си задача и да доставят нуждаещите се страни, макар глобите.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разяснява, че Москва дава обещание на други страни за идващите четири месеца 500 000 тона зърно, евентуално откраднато от Украйна. Той настоя за интернационален напън за преустановяване на " игрите на глада ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР