Преустановяването на efbet Лига е изключително близо, пише Гонг. Ако

...
Преустановяването на efbet Лига е изключително близо, пише Гонг. Ако
Коментари Харесай

Спирането на българското футболно първенство е близо

Преустановяването на efbet Лига е извънредно близо, написа Гонг. Ако в още два тима пламне болестта от ковид, БФС ще се принуди да спре за неустановен интервал от време родния шампионат. Това гласи правилникът, който бе пуснат преди началото на сезона.

В него е упоменато, че при най-малко 5 отбора с най-малко 10 заболели от COVID-19, шампионата може да бъде прекъснато. До момента три клуба са сериозно наранени. Царско село има 14 позитивни случая, в Славия и Левски са с по 11, а в Ботев (Пловдив) инфектираните са трима. Респективно това принуди Българския футболен съюз да отсрочи срещите на трите състава.

Ето както написа в наредбите:

1. Среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при съществуване на позитивни проби за COVID-19 по едно и също време на повече от 10 (десет) състезатели с настоящи трудови контракти в един от двата тима участници.

2. Първенството може да бъде прекъснато краткотрайно при съществуване на позитивни
проби за COVID-19 по едно и също време на повече от 10 (десет) състезатели с настоящи трудови контракти в минимум 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при съществуване на позитивни проби за COVID-19 по едно и също време на повече от 10 (десет) състезатели с настоящи трудови контракти в минимум 7 (седем) клуба от Втора професионална лига “, се споделя в правилника на БФС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР