Преустановяване работата на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса

...
Преустановяване работата на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса
Коментари Харесай

Депутатите изненадани от разтурването на НОЩ

Преустановяване работата на Националния действен щаб за битка с ковид по предписание на премиера Бойко Борисов, провокира реакциите на депутатите във втория работен ден на 45-то Народно заседание.

Мая Манолова от обединението " Изправи се! Мутри вън! разяснява пред публицисти, че в щаба би трябвало да има хора с висок професионализъм и със храброст, които да отстояват здравните правила. Тя не е видяла такова държание в НОЩ, само че за момента това е аналитичното звено, което предлага решения на министър-председателя в оставка. " Премиерът разформира здравния орган за ръководство на рецесията, с цел да отмъсти на българите ", безапелационна бе Манолова.

Тя ще упорства за основаването на орган, в който да влязат потвърдили се специалисти и хора с позиция, смели и подготвени да отстояват здравните решения, а не да клякат при всяко скърцане на зъби на премиера Борисов.

Станислав Балабанов от " ИТН " съобщи, че дейностите на НОЩ в границите на година и половина били повече от нелогични и на база на политическите решения. Коремен хирург ли би трябвало да бъде отпред на нещо, което се занимава с вируси. Този щаб трябвало да бъде от експерти, а не от хора, които извършват политически поръчки, сподели Балабанов. Той даде да се разбере, че в случай че ръководи " ИТН ", ще предложат същински щаб от същински експерти.

Депутатът Александър Симидчиев от " Демократична България " означи, че е голяма изненада - това е безконтролно като държание, тъй като въпреки и в оставка, държавното управление би трябвало да продължи да работи. В момента има здравна рецесия и ръководството на рецесията изисква да има ефикасни органи, които да ръководят процеса, настоя Симидчиев. За година и половина той не си е разрешил да подлага на критика щаба, въпреки да не е бил склонен с него, само че пандемията би трябвало да се ръководи дейно.

Симидчиев акцентира, че би трябвало да имаме данни какво се случва с пандемията и всички аспекти на работата на щаба да бъдат ясни. " Всеки ден, в който нямаме ръководство, е риск за живота и здравето на хората и здравето на ръководството ", разяснява той.

При всички положения това, което би трябвало да се направи, е да надградим, настоя Александър Симидчиев. Разликата сред група хора и нация е в общите цели и надграждането на това, което към този момент е направено и не трябва да се пестим, когато има неща, които могат да бъдат по-добре, безапелационен бе депутатът. Симидчиев настоя за ефикасни, медицински и научни ограничения за надзор на пандемията и орган, който да управлява и да вкарва ограниченията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР