Прецизна операция се провежда в района на болница Аш Шифа,

...
Прецизна операция се провежда в района на болница Аш Шифа,
Коментари Харесай

Израелската армия отново разполага войски в района на болница Аш...

" Прецизна интервенция " се организира в региона на болница Аш Шифа, написаха Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) в обява в Телеграм в ранните часове на днешния ден. От ЦАХАЛ показаха, че разследваща информация сочи, че високопоставени членове на палестинското коренно формирование Хамас употребяват мощно развалената болница " за осъществяване и поощряване на терористична активност ".

Преди началото на акцията бойците са били " инструктирани за значимостта на внимателните дейности, както и за ограниченията, които би трябвало да се вземат, с цел да се избегне нанасянето на щета на пациентите, цивилните жители, медицинския личен състав и здравното съоръжение ", предадоха от ЦАХАЛ.

 

Пациентите и медицинският личен състав не са длъжни да напущат болничното заведение. Военните означиха, че " ще продължат да работят в сходство с интернационалното право и против терористичната организация Хамас, която работи от лечебни заведения и гражданска инфраструктура „ по последователен и безсрамен метод ".

Правителството на Съединени американски щати също поддържа израелското изказване, че Хамас е употребила най-голямата болница в линията Газа като команден център и склад за оръжие, прецизира ДПА.

 

Припомняме, че израелските военни нахлуха в болничното заведение " Аш Шифа " в средата на ноември макар всеобщите интернационалните рецензии. От ЦАХАЛ обявиха, че са разкрили тунелен комплекс на Хамас там.

 

Израел стартира война в линията Газа, откакто Хамас предприе брутално нахлуване против еврейската страна на 7 октомври 2023 година, при която починаха към 1200 души, преобладаващата част от тях цивилни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР