Претендират да получат възнаграждение за месец октомври, когато не се

...
Претендират да получат възнаграждение за месец октомври, когато не се
Коментари Харесай

Бивши бургаски съветници съдят Общината за неплатена заплата

Претендират да получат заплащане за месец октомври, когато не се организира съвещание на Общински съвет

Поне 7 от някогашните бургаски общински съветници от мандат 2019-2023 ще съдят Общината за неплатено заплащане, научи Флагман.бг от извънредно меродавен източник. 

Доскорошните парламентаристи претендират да получат заплата за октомври т.г., когато действително нямаха съвещание, само че съгласно ЗМСМА са настоящи общински съветници до полагане на клетва на новоизбраните.

Правното несъгласие до момента не е предписание усещане на никого в последните два мандата, когато службата в Общински съвет стана платена.

Но в този момент се получи проблем.

Казусът се заплете още повече, откакто се оказа, че по неотложност през октомври е заседавала една от комисиите и 7 общински съветници (Борис Ангелов (ГЕРБ), Васил Иванов (БСП), Антонио Душепеев (ГЕРБ), Виолета Илиева (ГЕРБ), Пеньо Мечков (ГЕРБ), Шерафет Мехмед (ДПС) и Стоян Колев (Ние гражданите)) са получили хонорари, тъй като в правилника за активността на Общинския съвет категорично било очебийно, че заплата се дължи, в случай че се организира сесия или съвещание на комисия.

Проверка на Флагман.бг откри, че на 23 октомври се е провело едно-единствено съвещание на комисията по обществени действия, с една точка - разпределяне на на еднократни помощи за поощряване на раждаемостта. То е траяло 30 минути. Започнало е в 14:30 часа и е завършило в 15:00 часа.

„ Свикахме през октомври по неотложност съвещание, тъй като трябваше да вземем значимо решение. На част от съветниците беше изплатено заплащане, само че тези, които не участваха в комисиите, не получиха заплата. Това бе мнението на секретаря на Община Бургас и смятах, че всички го одобриха. Изненадвам се, че в този момент има недоволни. От вас узнавам “, сподели през днешния ден пред Флагман.бг проф. Севдалина Турманова, ръководител на Общински съвет (2019-2023).

Припомняме, че заплатите на съветниците в Бургас са към 2200 лв. на месец и разбуниха духовете в обществено-политическия живот на Бургас. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР