Претендентите на републиканците засега са деветКрис Кристи в битката за

...
Претендентите на републиканците засега са деветКрис Кристи в битката за
Коментари Харесай

Опонентите на Тръмп набъбват

Претендентите на републиканците към този момент са девет
Крис Кристи в борбата за президент

Бившият губернатор на щата Ню Джърси Крис Кристи разгласи през днешния ден, че се включва в конкуренцията за претендент на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати следващата година, съобщи Ройтерс.

Кристи (60 г.) - някогашен съдружник на предходния президент президент Доналд Тръмп, твърди, че е единственият претендент, който може да победи Тръмп в тази конкуренция.

С включването на Кристи в конкуренцията кандидатите за претендент за държавен глава на Републиканската партия набъбнаха до 9. Очаква се през днешния ден кандидатурата си да разгласи и някогашният вицепрезидент на Тръмп - Майк Пенс.

Тръмп към този момент е любимец за продобиване на номинацията, следван в желанията на републиканците от губернатора на Флорида Рон Десантис.

Социологическите изследвания сочат, че понастоящем поддръжката за Кристи е слаба. Той взе участие и в конкуренцията за установяване на претендент за президент от Републиканската партия за изборите през 2016 година, само че в последна сметка тогава реши да поддържа Тръмп.

Кристи скъса връзките с него, откакто Тръмп отхвърли да признае загубата си от Джо Байдън на изборите през 2020 година, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР