Претендент номер 8 в лека-тежка категория на UFC Волкан Йоздемир

...
Претендент номер 8 в лека-тежка категория на UFC Волкан Йоздемир
Коментари Харесай

Йоздемир надви Ракич в оспорван сблъсък на UFC Fight Night 165


Претендент номер 8 в лека-тежка категория на UFC Волкан Йоздемир (вече 17-4) завоюва с разграничено съдийско решение против кандидат номер 10 Александър Ракич (12-2) в извънредно равностойна и оспорвана борба на галавечерта UFC Fight NIght 165 в Бусан, Южна Корея. Двамата дадоха всичко от себе си и се постараха да основат шоу за феновете, като в заключителните минути се стремяха да се нокаутират със последния си физически запас.

No Time! @Volkan_Oezdemir with the split decision in a close one at #UFCBusan! pic.twitter.com/0aSYySRw4F
— UFC Europe (@UFCEurope) December 21, 2019
Във втория рунд външните десни лоукикове на Йоздемир предизвикаха злокобен хематом под лявото коляно на противника, което възпрепятстваше придвижването му до края на борбата. Ракич се стараеше да не показва никакъв дискомфорт и не смени водещия крайник, само че личеше, че не се движи по най-благоприятен метод.

Австриецът продължи да има добра успеваемост в клинчовете наоколо до клетката и печелеше размените в края им. По лицето на Йоздемир имаше очевидно повече провали, а левите крошета на швейцареца постоянно пропускаха със сантиметри. Последните 2 минути на борбата съвсем не включваха тактическо надхитряне, а единствено замени с мисъл за нокаут, като очевидно никой не бе сигурен в триумфа по точки. В последна сметката борбата бе задоволително равностойна и зрелищна, с цел да заслужи аплодисментите на феновете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР