Претърсването и изземането, което се случи вчера в офис, свързан

...
Претърсването и изземането, което се случи вчера в офис, свързан
Коментари Харесай

Преди обиските в офисите на Ананиев е имало и друго искане от Белгия

Претърсването и изземането, което се случи през вчерашния ден в офис, обвързван с депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, е било по отношение на втора европейска заповед за следствие, получена от Белгия. Това научи " Сега " от свои източници в държавното обвиняване. С първото искане е търсена информация за съответни физически лица и търговски сдружения - за тяхно имущество, банкови сметки и прочие За задачата са събрани данни от Търговския и Имотния указател, от мобилни оператори и така нататък

След като тази заповед е изпълнена от Софийската градска прокуратура, през октомври м.г. постъпва втора. Тя е от 7 точки, измежду които и настояването за претършуване. Отново се моли и събиране на информация от разнообразни институции. Прокуратурата един път внася искане до Софийския градски съд да утвърди претърсването. Той обаче отхвърля, като приема, че не са му предоставени всички документи, от които да направи извод дали настояването на прокуратурата е обосновано. Следва ново събиране на документи, преди прокуратурата още веднъж да внесе настояването. Повторното искане е утвърдено на 22 март. Магистрати разясниха, че закъснение по европейската заповед за следствие на процедура няма, процедурата е движена от самото начало от постъпването на настояването от Белгия.

Вчера Софийската градска прокуратура разгласи, че се правят дейности по европейска заповед за следствие по искане на прокуратурата в Антверпен, Белгия, която води дело за проведена незаконна група, противозаконен трафик на упойващи средства и психотропни субстанции, изпиране на доходи, добити от закононарушение с присъединяване на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР