Претъпкани влакове на БДЖ в условия на пандемия. В мотрисите

...
Претъпкани влакове на БДЖ в условия на пандемия. В мотрисите
Коментари Харесай

Претъпкани влакове, без мерки срещу COVID-19

Претъпкани влакове на БДЖ в условия на пандемия. В мотрисите се позволяват доста повече пасажери, в сравнение с са местата, и по този начин физическата отдалеченост сред хората въобще липсва. Когато питат за какво се случва това, отговорът е, че има развалени локомотиви и се постанова да се сливат направления. Сигналите са за разнообразни влакове в страната, само че най-вече от тях идват от пасажерите на влака София - Мездра, обобщават от Нова тв.
 
Редовна процедура била да се качват повече пасажери от оповестените места , без да се съблюдават противоепидемични ограничения.
„ Залепени сме един до различен. В петък сутринта имаше над 150 индивида от потенциала. Беше мъчно да се влезе или да се слезе. Забелязах, че са сложени стикери, които споделят, е би трябвало да носим маски. Кондукторите също ни предизвестяват ”, изясни Илиян, който е постоянен пасажер.
По думите му кондукторите не носят и маски.
„ Пътувах в събота сутринта по маршрут София – Мездра. На перона чакахме към 500 индивида, а влакът беше с два вагона. Едва се побрахме в него. В реалност имахме маски. Над 1/3 от хората останаха на гарата. Нямаше физическа опция да се качат още хора във влака ”, изясни Галя Павлова, която е постоянен пасажер.
Според управлението на БДЖ повода за тази съответна обстановка е щета на локомотив. По думите на зам.-директорът на БДЖ пламен Митев - по време на пандемията не може да се употребяват рейсове, само че въпреки всичко влаковете са траяли да се движат през целия интервал.
Той е безапелационен, че при инцидент/повреда, каквато е била в събота сутринта, се търси вид с най-малки провали. „ Заради това е било нужно пренасочване. В един къс сектор са два влака, само че една комбинация ”, изясни зам.-директорът. „ Решението се взима, с цел да са удовлетворени всички пасажери. Все отново БДЖ не спря през цялата пандемия. Ако имаше различен вид, щяхме да го предпочетем. В рискова обстановка е невероятно пренасочването с рейсове ”, добави Митев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР