Пресцентърът на Градския съд разпространи до медиите справка за броя

...
Пресцентърът на Градския съд разпространи до медиите справка за броя
Коментари Харесай

На вниманието на Брюксел: Българската прокуратура внася по 0.76 антикорупционни дела на месец

Пресцентърът на Градския съд популяризира до медиите информация за броя на формираните каузи за корупция по високите етажи на властта и магистрати за интервала януари 2015 година – октомври 2017 година Според статистиката, техният брой е 26 или по 0.76 каузи всеки месец. Подсъдими по тези каузи са 18 магистрати, измежду които някогашните ръководители на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и на Софийския градски съд Владимира Янева, както и трима някогашни министри Николай Ненчев, Симеон Дянков, Трайчо Трайков, издателят Иво Прокопиев, трима депутати и шефове на държавни институции.

" За съпоставяне за същия близо 3-годишен интервал в Софийски градски съд са формирани 1541 каузи, въз основа на импортиран от прокуратурата обвинителен акт, като натоварването в Наказателно поделение на Софийски градски съд не се изчерпва единствено с този брой каузи. То се дефинира от постъпленията и на други първоинстанционни каузи – екзекватури, финансови наказания, екстрадиции, европейски заповеди за арест, по които е планувана специфична подготвеност на Софийски градски съд, както и на въззивни наказателни каузи, чиито сбор за същия интервал е над 8300 каузи ", написа в прессъобщението на съда.

Това ясно демонстрира каква е успеваемостта на българската прокуратура, която би трябвало да е дирек в битката с корупциуята в страната. Но за две години нито един случай на настоящ върховен служител, народен представител, министър или началник на организация не е достигнал до съда.

Което на процедура значи, че България е преди всичко в Европейски Съюз по липса на корупция или по-скоро-на липса на битка с корупцията. Големите приказки на министър председател, основен прокурор и висши магистрати са едниствено за пред Европейската комисия, в този момент и новият антикорупционен закон, който се гледа от депутатите няма да промени нещата.

В табличен тип от Софийски градски съд изпратиха и информация с съответните 26 каузи, " които биха били подсъдни на Специализирания углавен съд, в случай че измененията в Наказателно-процесуален кодекс бяха в действие от 2015 година ".Подсъдими по тези каузи са 18 магистрати, измежду които някогашните ръководители на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и на Софийския градски съд Владимира Янева, както и трима някогашни министри Николай Ненчев, Симеон Дянков, Трайчо Трайков, издателят Иво Прокопиев, трима депутати и шефове на държавни институции.

В прессъобщението категорично е припомнено, че към сегашния миг огромна част от 26-те правосъдни каузи към този момент са почнали и ще бъдат довършени в Софийски градски съд. Явно, би трябвало да сменим или прокуратурата, или хората, които я управляват, считат специалисти, поискали анонимност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР