Пресцентърът на главния прокурор Иван Гешев ни разкри нова част

...
Пресцентърът на главния прокурор Иван Гешев ни разкри нова част
Коментари Харесай

От Сталин до Фалконе - какво ни казва за Иван Гешев интериорът в кабинета му

Пресцентърът на основния прокурор Иван Гешев ни разкри нова част от интериора в кабинета на началника си. След като предходната седмица обществените мрежи завряха от мнения на фотографията с двете му нови заместнички и библиотечната му сбирка, в която на челно място са сложени два тома за Сталин, през днешния ден виждаме третия заместител на обвинител №1 на фона на его-витринката му.
Протоколните фотоси, с които от пресцентъра на прокуратурата ни осведомят за значими събития са постоянно вълнуващи, а фрагментите провокират повече мнения, в сравнение с новините, които илюстрират. След като ФрогНюз към този момент разкри елементи за естетическите възгледи на основния прокурор, през днешния ден от информацията, че Пламена Цветанова е новият зам.-главен прокурор, научаваме и нови детайлности за личността и егото Иван Гешев.

Двамата са снимани пред друга витрина. Разбира се опцията да са пренаредили тази с книгите съществува, само че по-вероятно е просто пиарите да са желали да покажат други елементи, с цел да затворят устите на коментиращите. Вчера Прокуратурата излезе с изказване, че остро осъжда медийни изявления за парцели на магистрати, тъй като уронвали престижа на институция. Ние примерно, писахме единствено за парцела до дамата на Иван Гешев, за негови не сме. Вчера много хора разясниха, че при доверие от 6% към държавното обвиняване, става въпрос, че първо би трябвало да има някакъв авторитет, че да се уронва. Не ли? Престиж се реализира и с визия, която експертите по пиар и протокол би следвало да съблюдава и в случай че има неща, които я уронват, да поправят методично и целеустремено. Знае се, че медиите у нас обръщат изключително внимание на елементи. Спомняте си какво се изписа единствено за един от часовниците на финансови министър Владислав Горанов, за една от дамските чанти на Лиляна Павлова или пък за костюмчетата на тежката артилерия на ГЕРБ Десислава Атанасова. Премиерът Борисов изясни по какъв начин един път Менда Стоянова не желала да отиде в някоя телевизия, тъй като прическата й не била наред, не си била направила „ фъш-фъш “. Така научихме, че премиера самичък се подстригва с машинката. А стилните ансамбълчета на вицепремиера Красимир Каракачанов? Само маркираме тези емблематични образци, чудейки се дали в Прокуратурата не им прави усещане облеклото на основния прокурор. Все отново най-малко фактът, че по-низшестоящи в йерархията на правосъдната система наподобяват като че ли са му шефове, а той наподобява като действен служащ на терен се вижда от спътник.

.

Прилагаме по-долу изложба от своеобразното му прет-а-порте, с цел да не сме голословни и да ни обвинят, че сме медия, която е отговорна, за недоверието и ниския авторитет на Прокуратурата. Възможно е ние да нямаме усет и да не сме оценили напъните или пък в държавното обвиняване да са изобретателни новатори, които следват правилото възпят от Ивана, а точно „ Да падат облекла и задръжки! “. Любопитно е, че това не е нещо ново за Иван Гешев, а хора, които се занимават с следствия не са го забелязали.

Его витрината

Публичните персони постоянно са във фокуса на вниманието, а основният прокурор с изключение на всичко обича да е там. Популярния термин его-стена (в случая витрина), е в разговорния ни речник от дълго време. С него се отбелязва мястото, нормално в кабинета на социална персона или експерт, покрита с огромен брой фотоси, рамкирани дипломи, документи и други знаци за достижения. Хората си ги подреждат по този начин, с цел да показват предимство, умения, просветеност, професионализъм, авторитет, публично състояние, другарство с избрани лица. Този „ екран “ би трябвало да е огледало на индивидът, който населява този кабинет и да ускорява внушението, че той значим. Рядко ще видите на такава его-стена/витрина да има фамилни фотоси.

.

Във витрината на Иван Гешев отчетливо се виждат няколко неща. Първото от тях са фотосите от церемонията по встъпването в служба като основен прокурор. За страдание резолюцията на фотографията не ни разрешава да забележим дали е оправил вратовръзката си и дали е със закопчано или разкопчано сако. За него това очевидно няма значение, само че пък хората които му гледат фотосите, знаят защо става въпрос. Разбира се, разбъркването на една вратовръзка е нещо напълно естествено и не трябва да се втренчваме в такива неща, на когато възелът й е кофти изработен няма по какъв начин да не стои непрекъснато изкривено. И това го знае всеки, който по лично предпочитание или от висотата на поста си носи детайл от формалното облекло.

На челно място е и премията „ Джовани Фалконе “, която се връчва от кмета на община Благоевград, а Гешев я получи до момента в който е зам.-главен прокурор предходната година дружно с тогавашния началник на КПКОНПИ. Инициативата на общината да връчва премия на името на известния италиански прокурор прочут са битката си против мафията, датира от 10 години и очевидно в магистратските среди общинския приз е доста скъп.

Впечатляващо в его-витрината на Иван Гешев е централното място на двете фотоси от визитата му в Съединени американски щати малко преди да стане основен. В българската делегация бяха основния прокурор Сотир Цацаров, Гешев и всички шефове на всички наши служби, а визитата им бе скрита, до момента в който за нея не оповестиха първо медиите. Припомняме, че тогава, в последния ден от визитата нашите момчета, се снимаха на фона на няколко флагове и в един коридора в постройката на ФБР, дружно няколко дами от българското посолство в Съединени американски щати, само че не и с някои от хората, от които са поканени на височайшата аудиенция.

Назад във времето. Позираме за фотографа

На двете фотоси виждате формалното встъпване в служба на Иван Гешев като административен началник на Специализираната прокуратура. Моментът е церемониален, показва актътъ на подписването на назначението му. Впечатляващото в фрагментите още веднъж задния проект. Докато документът премине от единия към другия диванчето е разчистено от нефотогеничните детайли, стоящи на него.

.

.

За късото време от встъпването в служба на Иван Гешев за основен прокурор до в този момент в интернет пространството се наводни с фрагменти от неуморната му работа.

.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР