Преструктурират в отделение Клиниката по трансплантация и нефрология в Александровската

...
Преструктурират в отделение Клиниката по трансплантация и нефрология в Александровската
Коментари Харесай

Сигнал: Единствената у нас клиника за бъбречно трансплантирани се превръща в COVID отделение

Преструктурират в поделение Клиниката по трансплантация и нефрология в Александровската болница. За това сигнализира Иван Димитров от Федерация " Български пациентски конгрес ” и посочи, че е получил редица сигнали от обезпокоени пациенти, които се следят в клиниката.
Пред Дарик началникът й проф. Емил Паскалев прецизира, че тя няма да бъде закривана, а ще бъде дислоцирана на друго място. Според Димитров обаче преместването на клиниката е медицински несъобразно, тъй като бъбречно трансплантираните пациенти би трябвало да са изолирани и не би трябвало да се сместват с останалия поток.
 Проф. доктор Владов: Броят на трансплантациите внезапно спадна през последните месеци Проф. доктор Владов: Броят на трансплантациите внезапно спадна през последните месеци
Българският доктор има потребност от известно легитимиране пред обществото, че си прави работата както би трябвало. Това е самопризнание за съсловието...
" Започнахме да получаваме сигнали от пациенти. Проф. Паскалев ми сподели, че е взето решение звеното да бъде преместено в друга постройка. А то е само за наблюдаване на бъбречно трансплантирани пациенти в България. Аз персонално бях учуден. Това са хора, които са със имуносупресивна терапия, години наред с професор Паскалев сме се опитвали да създадем по този начин, че тези хора да получат най-модерната терапия, само че и да бъдат изолирани, тъй като те не би трябвало да се смесват по никакъв метод с останалите болно лежащи. И внезапно тази клиника се реалокира някъде. Същото ще се случи и с хората с ревматологични болести. Клиниката им ще стане коронавирус болница, те ще бъдат преместени в миналото някъде си. Кой ще понесе отговорност първо за тоталния стрес на тези хора? Това не оказва помощ на медицината по никакъв метод, ” безапелационен е Димитров.
" С действието или бездействието на министъра на опазването на здравето проф. К. Ангелов единственият диспансер за бъбречно трансплантирани в България ще бъде трансфорат в COVID-отделение. Решението опонира на всички медицински и професионални правила – за човешките изобщо не може да става въпрос ", безапелационни са от пациентската организация на страницата си във Фейсбук.
" Унищожаването на профилирани структури, като Клиниката по нефрология и трансплантации към УМБАЛ „ Александровска болница ”, Клиниката по ревматология към УМБАЛ „ Свети Иван Рилски ” София и преобразуването им в COVID-отделения демонстрира доста ясно каква е насочеността на властта към хронично болните пациенти по време на пандемия – систематично и ориентирано деяние, което може да бъде квалифицирано само като ГЕНОЦИД!!! ", се споделя в позицията на " Български пациентски конгрес ". От организацията изрично се опълчват на сходни решения, квалифицирани като " безумия, които слагат в риск живота на българските пациенти с хронични болести ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР