Престрелките между МОК, ВАДА и Русия за скандалите с допинга

...
Престрелките между МОК, ВАДА и Русия за скандалите с допинга
Коментари Харесай

Как дисквалифициран щангист стана бобслеист

Престрелките сред МОК, ВАДА и Русия за свадите с допинга в сборная не секват. Но това по никакъв метод не трансформира същността на съветския спорт.

През последните дни има изключително напрежение в бобслея и скелетона, откакто МОК лиши нови два златни медала на домакините от игрите Сочи 2014, които към този момент изгубиха първото си място в отборното класиране. А в обществената мрежа нарекоха тези, които ще вземат овакантените трофеи „ подправени първенци “. Самите спортисти пък пишат и рисуват по своите бобове и скелетони в поддръжка на дисквалифицираните си сътрудници.

Тихият пъкъл продължава. В същото време в конкуренцията за купата на Русия по бобслей, чийто
 Руската федерация по бобслей и скелетон спря краткотрайно правата на Атнабаев, откакто го упрекна, че е скрил информация. Случаят се изяснава. Руската федерация по бобслей и скелетон спря краткотрайно правата на Атнабаев, откакто го упрекна, че е скрил информация. Случаят се изяснава.
хазаин е олимпийското трасе в Сочи, напълно публично започва състезател, изтърпяващ четиригодишно наказване за приложимост на допинг. За шампионата той е утвърден от всички локални фактори, включителн и от съдийската гилдия, която няма нищо срещу. Човекът излиза, заема второ място, всичко е протоколирано, следва награждаване, прием и… тръгване.

Минават седмици, а резултатът не е поправен.

Всъщност дисквалифициран за допинг състезател в олимпийски спорт няма право да взе участие в публични стартове в различен тип олимпийска дисциплинираност. Но това предписание не важи за 20-годишния Иля Атнабаев, гражданин на Сочи. Той е европейски първенец за юноши във повдигането на тежести от 2014-а и сребърен медалист от Мондиал 2015 за същата възраст
 Спортистите на Русия един различен се поддържат, като изписват поощрителни послания на своите бобове и скелетони. Спортистите на Русия един различен се поддържат, като изписват поощрителни послания на своите бобове и скелетони.
Но съветската действителност е друга. Вместо да изтърпява наказване до 2019-а отвън спортната сцена Иля Атнабаев завоюва сребро в състава на четворката фасул за купата на Русия.
„ Когато ме дисквалифицираха бях малолетен и даже не се сещах, че не мога да вземам участие в други спортове, още повече зимни “, съобщи Атнабаев.

А след разкритията локалната федерация краткотрайно спря спортните права на младежа до изясняване на случая.

Както се споделя: „ Правдата е на наша страна “.И даже към тях да е пъкъл, те даже не го виждат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР