Престрелките между ГЕРБ и Продължаваме промяната продължават с пълна сила.Гърми

...
Престрелките между ГЕРБ и Продължаваме промяната продължават с пълна сила.Гърми
Коментари Харесай

ГЕРБ дават Кирил Петков на прокуратурата и ЕК заради договора с Джемкорп

Престрелките сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " не престават с цялостна мощ.

Гърми всеизвестен скандал. Бойко Борисов извърши заканата си да изобличи лъжите на Кирил Петков за Джемкорп (Gemcorp). ГЕРБ направи разкрития на специфичен брифинг през днешния ден, с цел да осветли истината по абсурда. Пред медиите застанаха Десислава Трифонова, Делян Добрев, Тома Биков и Даниел Митов. Лидерът на партията Бойко Борисов също е в залата, само че не взе участие в представянето.

От ГЕРБ разкриха, че меморандумът не е преустановен.

" Самата офшорка не попада в документа. Далаверата е за 1 милиард $, като всичките ни енергийни мощности са изтъргувани. Кирил Петков е крил три месеца контракта в кабинета си. Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и да продължи.

Едва на 20 юли на съображение на отчет на ДАНС взимат решение, че този меморандум ще се приключва, само че това не се случва. В чуване на Александър Николов споделя, че той е преустановен към 23 юли тази година. Тази компания не съществува в данните на министерството на стопанската система. Министърът вместо да приключи едностранно този меморандум, изпраща по мейл до компанията да вършат двустранни срещи, с цел да уредят взаимоотношенията си, в случай че Джемкорп в миналото се съгласи ", заяви Трифонова.

" Смятаме, че има опасност за националната сигурност и по тази причина ще пуснем сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи по отношение на Джемкорп ", включи се Делян Добрев.

" Ще пуснем сигнал и до основна дирекция конкуренция на Европейска комисия и Главна дирекция енергетика на Европейска комисия. Някой бъркат, че това, което се е случило с Джемкорп е " ин-аус " процедура. Това тук е доста по-лошо. Не е страната да разпореди на страната. А страната да разпореди на една компания, обвързвана с съветски олигарси ", сподели още Добрев.

" Оперативните заседания били без протоколи ", сподели Делян Добрев. Под документа стои подписът на премиера Кирил Петков. Не е изключено да са унищожени документите за газа.

Нарушен е договорът за енергийните помощи. Има арбитраж в Париж за газа. Добре, че не останаха още 6 месеца, тъй като и енергетика нямаше да остане. До Главна дирекция " Енергетика " на Европейска комисия ще бъде пуснат сигнал по случая ", сподели Добрев. 

" По създание страната разпорежда поръчки на частни компании, свързани с Путиновите олигарси ", сподели Добрев.

Тома Биков съобщи, че приканва " служебното правителство да показа всички документи, с които разполага, с цел да се стига освен до истината, само че и да се стигне до същински резултати във връзка с тези далавери и хората, които са ги направили ".

По думите му от ГЕРБ ревизират и други министри от държавното управление на Петков. 

" Само ще ви съобщавам, че идващия път ще си поговорим за министерството на околната среда ", сподели още той.

Делян Добрев напомни, че с Радомир Чолаков са сезирали виновните служби за газа. Едва тази седмица е станало ясно обаче, че меморандумът с Джемкорп не е преустановен, пише standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР