Престрелки заради приемането ни в Шенген – служебното правителство заговори

...
Престрелки заради приемането ни в Шенген – служебното правителство заговори
Коментари Харесай

Престрелки заради Шенген: Служебното правителство заговори за ответни мерки срещу Нидерландия и Австрия


Престрелки поради приемането ни в Шенген – служебното държавно управление заприказва за ответни ограничения против Нидерландия и Австрия. Служебният министър председател Гълъб Донев, че кабинетът има подготвеност за налагането на такива, само че въпреки всичко се надяват, че в идващите дни ще „ надделее разсъдъкът “.

По-рано денем се състоя среща по тематиката с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на вънжните работи Николай Милков и на правораздаването Крум Зарков.

„ Критериите за присъединение към Шенген, които са напълно механически, бяха покрити от България още през 2011 година Това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, в това число на държавните управления на Нидерландия и на Австрия “, уточни министър председателят.

Гълъб Донев напомни също, че през последните месеци са осъществени две инспекции по самодейност на България и Румъния, които приключили с позитивен за страната ни отчет.

„ Направихме общ обзор на дейностите, подхванати от служебното държавно управление през последните дни и седмици за обезпечаване на поддръжката на нашите сътрудници за участието ни в Шенген. В хода на срещата бяха коментирани и изразените обществено през последните няколко дни позиции на министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте и австрийския канцлер Карл Нехамер срещу приемането на България в Шенген “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР