Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман нарече върховния

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман нарече върховния
Коментари Харесай

Саудитският престолонаследник сравни иранския аятолах с Хитлер



Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман назова висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей "новия Хитлер в Близкия изток ", съобщи Ройтерс.

В оповестено през вчерашния ден изявление в "Ню Йорк таймс " авторитетният саудитски принц, който е и министър на защитата, споделя, че би трябвало да се противодейства на иранската агресия под управлението на аятолаха. "Поучили сме се от Европа, че помиряването не работи. Не желаеме новият Хитлер в Иран да повтори в Близкия изток случилото се в Европа ".

„ Войната в Йемен против бунтовниците хуси върви сполучливо, като ръководената от Саудитска Арабия военна коалиция към този момент управлява 85 на 100 от йеменската територия “, споделя пред нюйоркското издание принцът.

Подкрепяните от Иран хуси обаче към момента управляват огромните обитаеми места в Йемен, означи Българска телеграфна агенция. В началото на май Салман сподели, че саудитското сунитско кралство би трябвало да направи по този начин, че възможна бъдеща война с шиитски Иран да се води на иранска територия.

Али Хаменей съобщи от своя страна, че саудитският кралски двор е "прокълнато дърво ", а ирански представители упрекнаха Рияд, че популяризира тероризъм.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР