Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, най-новият член на

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, най-новият член на
Коментари Харесай

Саудитският принц се среща с премиера на Великобритания относно конфликта между Израел и Палестина

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, най-новият член на БРИКС, се срещна с английския министър-председател Риши Сунак по време на визитата си в Близкия изток, с цел да прегледа спора сред Израел и Хамас.

Преди това Сунак организира диалози с водачите на Саудитска Арабия и Катар по отношение на стабилизирането на района. Нетаняху потърси непрекъснатата поддръжка на Обединеното кралство в битката с Хамас, което провокира визитата на Сунак в Саудитска Арабия за сходни диалози.

БРИКС, разрастващ се стопански съюз, който натъртва на многополюсността и развиването, се разшири това лято и включи Саудитска Арабия.

Фокусът на Сунак върху районната непоклатимост, както се вижда от диалозите с водачите на Саудитска Арабия и Катар, акцентира нуждата да се избегне по-нататъшна дестабилизация в Близкия изток.

Докладите демонстрират консенсус по отношение на нуждата от попречване на по-нататъшни разтърсвания. Включването на Саудитска Арабия в БРИКС акцентира нейното световно значение, което прави дипломатическите старания в района извънредно значими.

Срещата от своя страна акцентира стратегическото значение на Саудитска Арабия в геополитическия пейзаж на Близкия изток и ролята ѝ в интернационалните съюзи.

Като цяло дипломатическите старания на Сунак са сигнал за координиран интернационален блян към непоклатимост в район, малтретиран от спорове, като новата роля на Саудитска Арабия в БРИКС ускорява въздействието ѝ върху международните каузи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР