Престижното Световно първенство по ски за журналисти тази година ще

...
Престижното Световно първенство по ски за журналисти тази година ще
Коментари Харесай

Световно първенство по ски събира журналисти от над 30 държави в Пампорово

Престижното Световно състезание по ски за публицисти тази година ще се организира в България, в курорта " Пампорово ". 178 участници от 30 страни ще покажат своите спортни умения в дисциплините великански слалом, успореден слалом и ски тичане. Организаторите ще показват страната ни и района на Родопите с поредност от събития с акцент върху българското европредседателство и плана " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ".

Официалното разкриване на събитието ще бъде на 25 февруари в сърцето на Пловдив. Участниците ще могат да се срещнат с културно-историческите и индустриалните забележителности на града, както и да посетят няколко огромни винарски мазета в региона, заяви Радост Иванова от Фондация " Пловдив 2019 "

С наслаждение посрещаме представители на разнообразни медии от толкоз доста страни. Програма, която сме подготвили, стартира с визити на главните забележителности на Пловдив - Стария град, Античния спектакъл, Римския стадион, Малката базилика. Ще им представим няколко бизнеса в града, ще посетят също по този начин една от най-хубавите винарски мазета в района, където ще могат да се срещнат с традициите във винопроизводството.

Председателят на Българския ски клуб на публицистите Александър Богоявленски уточни, че измежду участниците има публицисти с друг профил като политически коментатори, стопански кореспонденти, както и профилирани създатели, работещи в областта на туризма и пътуването или гурме направлението. Той открои един от акцентите по време на едноседмичната демонстрация:

Още един доста значим акцент са конференциите, които ще бъдат в Пампорово. Фокусът им ще е върху българското европредседателство и в частност самодейностите, които страната ни е поела, с акцент Западните Балкани, бежанската рецесия и така нататък Другата значима тематика, върху която ще подчертаваме, е екологичната - за устойчивото развиване на планинските райони в България и на Балканите, поради и полемиката, която се води по тези въпроси, освен обвързвана със обстановката в Пирин, само че и със обстановката в българските планини като цяло.
 
В края на шампионата, на националния ни празник 3 март, в Пампорово още веднъж ще се организира " Спускане с национални носии и български флагове ", като упованието е тази година самодейността да бъде най-масова и ще се кандидатства за регистриране в Книгата на върховете " Гинес ".

Организатори на Световното състезание по ски за публицисти са Българският ски клуб на публицистите, Община Пловдив, Фондация " Пловдив 2019 ", както и " Пампорово " АД, които с изключение на, че ще одобряват гостите, ще обезпечат и техническата организация на конкуренцията. Телевизионен екип ще записва както стартовете, по този начин и съпътстващите събития.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР