Престижните турнири Четирите шанци и Тур дьо ски съвсем скоро

...
Престижните турнири Четирите шанци и Тур дьо ски съвсем скоро
Коментари Харесай

Настъпва моментът на истината в Четирите шанци и Тур дьо ски

Престижните шампионати " Четирите шанци " и " Тур дьо ски " напълно скоро ще дефинират новите си спечелили. В сряда вечер ще е ясно кой ски-скачач ще бъде коронясан като новия първенец, а на 10 яннуари ще знаем и кой бегач е най-хубавият във веригата през 2021 година.

Трима ще си оспорват купата в " Четирите шанци " - Камил Стох, Давид Кубацки и Халвор Егнер Гранеруд. Най-вероятно Стох ще пребори конкуренцията, откакто завоюва вчерашните квалификации, а възможностите на Гранерунд са най-малки, тъй като той би трябвало да задмине и двамата поляци в надпреварата в Бишофсхофен.

Сегашният водач в " Тур дьо ски " Александър Болшунов е любимецът за короната, а при дамите тя ще се оспорва най-много сред Джесика Дигинс и Рози Бренан. Болшунов има единствено победи и един-единствен финиш на второ място (в спринта във Вал Мюстер), тъй че четири кръга преди края той поддържа добър задатък от 75 секунди пред Артьом Малцев.

Дигинс и Бренан не стопират да си поделят местата на подиума в надпреварите досега при дамите, като Дигинс има 20 секунди задатък пред другата американка, а на трето място към този момент е шведката Фрида Карлсон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР