Престъпно вкусна: Сочна млечна баница. Ако искате да зарадвате себе

...
Престъпно вкусна: Сочна млечна баница. Ако искате да зарадвате себе
Коментари Харесай

Престъпно вкусна: Сочна млечна баница


Престъпно вкусна: Сочна млечна баница. Ако желаете да зарадвате себе си и вашето семейство с нежна и пухава млечна баница, тогава би трябвало да изпробвате тази рецепта.

Необходими артикули:
подготвени кори за баница – 1 пакетбрашно – 60 гр.мляко – 180 мл.яйца – 3 бр.масло – 40 гр. за заливката + 40 гр за намазване на корите;захар – 180 гр.бакпулвер – 7-8 гр.сол – 1 щипкаНачин на подготвяне:
Първо разтопете маслото за мазане на корите. С помощта на четка намажете с него дъното на тавата, поставете първата кора, намажете още веднъж с масло, сложете друга кора от горната страна. Продължете до привършване на корите. След това ги запечете за 10-15 минути във фурна, авансово загрята на 180 градуса. Печете корите, до момента в който получат златист тен.

Докато корите се пекат, заемете се с приготвянето на плънката, с която в тази ситуация корите се заливат, написа actualno.com.

Първо би трябвало да поставите млякото на огъня и да го смесите с маслото и ванилията. Когато първите мехурчета стартират да се появяват на повърхността, можете да изключите котлона.

В обособен съд смесете пресятото брашно със сол и бакпулвер.

Яйцата се разрушават с миксер със захарта. След това можете да добавите половината от млякото и сухата примес към тестото. След като всичко е добре смесено, би трябвало да добавите останалите съставки към общата маса.

Извадете готовите кори от фурната. Не е належащо да ги чакате да изстинат изцяло. Залейте ги с приготвената сладка примес. След това върнете десерта още веднъж във фурната да се изпече. Печете до цялостна подготвеност на крема. Обикновено това лишава към 40 минути при печене на 180 градуса.

Готовата баница може да се поръси с пудра захар, в случай че желаете. Препоръчително е да се употребява охладена. Охладете я първо на стайна температура, а по-късно в хладилника за 1-2 часа. Може да гарнтирате със свежи плодове по избор. Ако желаете да придадете по-изискана нокта на приготвения десерт, сервирайте с бита сметана и плодове (малини, ягоди или боровинки).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР