Престъпната схема за трафик на жени с цел брак е

...
Престъпната схема за трафик на жени с цел брак е
Коментари Харесай

Има доказателства за 10 жени, че са сключили фиктивни бракове с индийци

Престъпната скица за трафик на дами за брак е работила от няколко години като информацията за тази активност при нас постъпи в края на 2017 година От тогава до 8 май бяха събирани доказателства. Това сподели заместник-директорът на Гранична полиция Светослав Манолов в ефира на „ Здравей, България ”. На 8 май екипи на Гранична полиция и Столична дирекция на вътрешните работи обискират няколко адреса в София. Задържани са 4 души. Трима от български генезис и един индиец. Иззети са материални доказателства.

„ От събраната информация стана ясно, че става въпрос за проведена незаконна група, която се занимава с набиране на девойки с български генезис, които подписват фиктивни бракове. Това става на територията на Кипър, Австрия, Белгия и в Дания. Те са фиктивни, тъй като мъжът и дамата, които подписват брак не се познават, те се срещат на подписването на гражданския брак. Задържаните са имали разнообразни функционалности. Две от дамите са сестри. Българските жители са се занимавали с набирането и превозването на девойките до местата, където подписват цивилен брак. Момичетата са от ромски генезис. На тях им е обезпечавано напълно пътуването до съответните страни, обезпечаван им е престой, надлежно самолетни и автобусни билети, с които са се прибирали назад в България, като са получавали избрана сума за свършената работа ”, изясни Росица Димитрова от Гранична полиция.

До този миг няма данни за физическо принуждение върху дамите, само че им е ограничавано напредването. Освен това са им отнети и персоналните документи за идентичност. " Имаме събрани доказателства за към 10 дами, само че следствието продължава. Жените са разпитани, само че те не са поискали протекция ", добави Димитрова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР