Престъпната група се е занимавала със заявяване на кредити от

...
Престъпната група се е занимавала със заявяване на кредити от
Коментари Харесай

Разбиха група за кредитни измами във Варна

Престъпната група се е занимавала със заявяване на заеми от името на лица, живеещи в чужбина

Окръжна прокуратура-Варна управлява досъдебно произвеждане за закононарушение по член 321, алинея 3 от Наказателен кодекс по отношение на разкрита проведена незаконна група, направила голям брой закононарушения, свързани с документни измами и пране на пари. Към наказателна отговорност са привлечени четирима души. Двама от тях – уредника и един от участниците, са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им в съда за установяване на мярка за неотклонение, оповестиха от прокуратурата.

На 7 октомври 2022 година под управлението на Окръжна прокуратура-Варна е извършена профилирана интервенция от чиновници на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи от Варна и Добрич. Разкрита е проведена незаконна група, която от месец октомври 2021 година досега е работила на територията на Варна и Силистра. Групата е направила голям брой закононарушения, свързани с документни измами и пране на пари, като открития размер на нанесените вреди е 100 000 лв.. Групата се състои от четирима души на възраст сред 31 и 43 години, като неин уредник е 36-годишният К.К. от Силистра.

Работата по доказване и документиране на незаконната активност на четиримата продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура-Варна. Изясняват се спомагателни елементи към присъединяване на всеки един от тях в осъществяването на действията.

Информация по случая бе изнесена през днешния ден от окръжния прокурор на Варна Красимир Конов на взаимен брифинг с представител на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи от града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР