Престъпната група на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов,

...
Престъпната група на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов,
Коментари Харесай

Групата на Иван Йосифов готвела убийства на полицаи и магистрати

Престъпната група на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, е готвела убийства на служители на реда и магистрати, стана ясно на конференция на спецпрокуратурата през днешния ден.

Бандата беше арестувана през вчерашния ден и оставена за непрекъснато в ареста от спецсъда, а през днешния ден (2 юли) шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев даде детайлности за интервенцията, написа Fakti.bg.

По думите му групата, занимаваща се с разпространяване на опиати и рекет, е подготвяла и убийства на чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори. Мишените са били проверяващи, работели по други каузи против членове на групата. Основното ядро на групата е било закопчано на връх Шипка.

От спецпрокуратурата към този момент не удостоверяват неофициалната информация, че главатар на бандата е точно синът на Костинбродския. Друг от водачите на групата е Стефан Гевгелийския, поръчал от пандиза убийството на проф. Станчев, който беше пребит грубо и ослепя с едното око.

Друга мокра поръчка е била за ликвидирането на затворнически надзорник.

" До момента 10 лица са в ареста и още толкоз чакат своите обвинявания ", добави основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП.

" Групата е новосформирана, а антимафиотите открили, че в два от кварталите на София са почнали нападателни дейности по отношение на дилъри, които са ангажирани с други групи. Тези наркодилъри били накарани да продават дрога за тях ", описа още Спиридонов.

" Преди два месеца постъпи оперативна информация, че въпросните лица възнамеряват насилствени дейности по отношение на чиновници на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и прокурори от профилираната прокуратура. Установено е, че групата е доста мобилна и динамична, заради което се взело решение на сбирката им на връх Шипка да се работи, описа още шефът на ГДБОП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР