Престъпна група, отвлякла бургазлия, е разбита при спецакция на ОД

...
Престъпна група, отвлякла бургазлия, е разбита при спецакция на ОД
Коментари Харесай

Разкриха банда за отвличания край морето

Престъпна група, отвлякла бургазлия, е разрушена при спецакция на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас под управлението на Апелативна прокуратура. В акцията са се присъединили и служители на реда от Сливен, което значи, че най-малко един от похитителите е от Града на стоте войводи, оповестява " Флагман ".

Двама мъже и една жена незаконно са лишили от независимост 30-годишен бургазлия от ж.к.”Меден рудник” и в продължение на три дни са го измъчвали грубо, насилвали са го полово и се опитвали да му източат банковите сметки. Арестувани са и тримата му насилници, само че на този стадий се оповестиха имената единствено на тези против които е повдигнато обвиняване. Това е 30-годишната Диана Кунчева от Сливен и 33-годишният Станислав Стоянов, също от Сливен. Има и трети задържан, само че името му ще бъде обявено по-късно.

За случая заяви апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров на изключителна конференция в Апелативната прокуратура. Той похвали отличната работа на сътрудниците си от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и проверяващите от Сливен, които за по-малко от 24 часа са разплели цялата скица.

Преди два дни е подаден сигнал от млад бургазлия, който е твърдял, че е похитен от ж.к. " Меден рудник ", пъхнат в багажника и откаран на незнайно за него място, където е пребиван и малтретиран. 30-годишният бургазлия бил камионджия в чужбина, имал солидни спестявания.

Историята обаче се оказва много по-различна. Бургазлията се срещнал по интернет с 30-годишната чародейка Диана от Сливен. Докато бил в чужбина двамата непрестанно комуникирали през обществените мрежи. В края на август дамата му гостувала в Бургас. Двамата похарчили по магазини и заведения няколко хиляди лв. за дни, а бургазлията не пестял средства за новата си изгора, без да подозира каква клопка му готви.

На 8 септември той гостувал в дома й в Сливен. Те обаче се скарали и в този миг в жилището нахлули двама мъже с качулки, които завързали бургазлията със свински опашки, покрили главата му с чувал и почнали да го изтезават.

" Започнал е тежък пердах, дамата също е бира нападателна. Пострадалият безусловно няма крепко място по тялото. С него са осъществявани и полови извращение, заплашван е с лозарска ножица за рязане на пръсти и набиване на прът. В това време се пробвали да му източат банковите сметки, само че не са съумели ", описа Любомир Петров.

Той посочи, че в действителност са съумели да му откраднат едвам 200 лв. и мобилен телефон и по-късно са го захвърлили на изхода на Сливен. Заради деликатното естество на случая потърпевшият не е разкрил цялата загадка на проверяващите, а е съчинил лична версия.

„ Моят зов на жителите ни е да дава точни и справедливи пояснения. Вярно е, че служителите на реда за 24 часа разплетоха това обвиняване, само че щеше да се случи доста бързо ", разяснява шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

И тримата задържани са от български генезис, Диана е арестувана и преди поради потреблението на опиати. Мерките на Диана и Станислав изтичат този следобяд, прокуратурата към този момент е внесла искане за непрекъснат арест, което ще се прегледа от Окръжния съд в Сливен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР