Престъпна група от четирима, сред които и бивш нотариус, е

...
Престъпна група от четирима, сред които и бивш нотариус, е
Коментари Харесай

Измамници отмъкнали 23 жилища на самотни и психично болни в София

Престъпна група от четирима, измежду които и някогашен нотариус, е арестувана за имотни измами на територията на Столичната община.

Бандата е хваната след следствие на Столична дирекция на вътрешните работи и спецпрокуратурата. Полицаи били по следите на уличените от 7-8 месеца, когато против тях постъпил сигнал в Столична дирекция на вътрешните работи, заяви Георги Хаджиев, шеф на полицията в София.

Жертви на имотните измамници главно били самотно живеещи хора или психологично заболели. Машинациите ставали по няколко схеми. Една от тях била посредством автограф на празни листи или пълномощни, с които жертвите да бъдат представлявани пред нотариус. В други случаи арестуваните заблуждавали нотариус при покупко-продажби като набирали очевидци, които да удостоверят, че разследваните владеели повече от 10 години парцела.

Третата скица била със саморъчни написани завети. За да прикрият закононарушенията, упрекнатите прехвърляли откраднатите жилища на свои близки, родственици или компании.

Засега се допуска, че цената на 23-те парцела е над 300 хиляди лв.. Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи сподели, че сътрудниците му се съумели да предотвратят 9 имотни измами на групата. И уточни, че всички арестувани са " сериозен крими контингент ", т.е. остарели познайници на полицията още от времето, когато Хаджиев е бил действен служащ.

От прокуратурата обявиха, че след претърсвания и изземвания у арестуваните са разкрили доста доказателства - нотариални актове, пълномощни и други документи, които ще им бъдат в употребява за доказване на закононарушенията. Предстои през днешния ден четиримата арестувани да бъдат изправени пред спецсъда, с цел да им бъде пожелан непрекъснат арест. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР