Престъпна банда, давала бързи заеми, рекетирала и превръщала длъжници в

...
Престъпна банда, давала бързи заеми, рекетирала и превръщала длъжници в
Коментари Харесай

Престъпна банда, давала бързи заеми, превръщала длъжници в бели роби

Престъпна тайфа, давала бързи заеми, рекетирала и превръщала длъжници в бели плебеи, беше разрушена през вчерашния ден при спецоперация на ГДБОП в кв. „ Христо Ботев “ в София.

Ако човек бавел връщането на заема, се стигало до побои, а в някои случая до прибирането на къщата и колата му и то против заем от 200-300 лева

Задържани са тарторите – братята Живко Н. и Янко Н.-Джуджето, а като участници в проведена незаконна група – синът на Живко – Славко, Дейвид Г. и Ангел Р. по прякор Шуте.

Разследващи оповестиха пред „ Телеграф “, че имало случай на дебитор, който взел 200 лева заем, а за няколко месеца те набъбнали до 1000 лева Човекът не могъл да заплати, по тази причина го пребили брутално.

Друг пък взел 5000 евро, а за четири месеца сумата скочила на 9000 евро. Длъжникът платил и тази сума, само че след това бандитите траяли да го рекетират.

По делото против лихварската тайфа има няколко предпазени очевидци, които към този момент са дали показания пред арбитър, споделиха от спецобвинението.

Предстои през днешния ден да се види на кого от петимата задържани ще бъдат повдигнати обвинявания и по кои членове.

Подходът против сходни лица и групи ще бъде сложен, посочи заместител основният прокурор Иван Гешев и добави, че арестуваните ще бъдат давани и на КПКОНПИ и на ДНСК, изключително в случай че имат покои и лимузини, за които нямат нужните законни приходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР