Престъпленията с криптовалута се наказват с тежки присъди в САЩ(снимка:

...
Коментари Харесай

САЩ конфискуваха 50 000 биткойна от измамник


Престъпленията с криптовалута се санкционират с тежки присъди в Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви за изземването на криптовалута на стойност към $1 милиард от гражданин на Джорджия. Собственикът на тези средства се призна за отговорен в машинация с потребление на електронни средства за връзка и в този момент е изправен пред 20 години затвор.

Според управляващите, през септември 2012 година Джеймс Джонг е откраднал към 50 000 биткойна от платформата Silk Road (Пътя на коприната), като е записал сметки с дребни суми в сметките и по-късно е направил няколко тегления за една секунда – по този метод е измамил системата и e получил повече пари, в сравнение с е внесъл.

Джонг трансферира откраднатите биткойни в разнообразни портфейли, пробвайки се да скрие самоличността си и източника на средствата, отбелязва CNET.

През ноември 2021 година къщата на Джонг беше претърсена и в мазето проверяващите откриха забележителна част от откраднатите биткойни на притежател в сейф. Известно количество криптовалута е намерено и в едноплатков компютър – съхраняван в тоалетната, в кутия за пуканки.
още по темата
По време на претърсването цената на криптовалутата е оценена на $3,36 млрд. Джонг  стартира да сътрудничи на следствието през март предходната година и непринудено съобщи повече от хиляда биткойни. Той ще бъде наказан на 22 февруари 2023 година

Silk Road работи в тъмната мрежа от 2011 до 2013 година Създателят на платформата Рос Улбрихт беше наказан през 2015 година по седем обвинявания, в това число трафик на опиати, пране на пари и компютърно хакване. Присъдата е пожизнен затвор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР